Обявиха списъка със съдии за Файнъл Фор на Балканската лига


Обявиха списъка със съдии за Файнъл Фор на Балканската лига
Шай Щрикс доволен от съдийството в редовния сезон
16-03-2009 14:27 | Balkanleague.net

Шай Щрикс – спортния директор на Еврохолд Балканската лига – съобщи окончателния официален списък със съдиите, делегатите и един инструктор за мачовете от Финалната четворка на турнира, която ще се проведе в Самоков следващата седмица.
 
УС на лигата ще продължи да прави нарядите за мачовете, както беше и по време на редвония сезон - те ще включват международни съдии, включително някои по-млади, както някои не-международни съдии, които са кандидати за скорошно попадане в тази категория. Избраните за Финалната четворка съдии са с най-високите оценки по време на редовния сезон (във всеки мач те бяха оценявани по определена система). Двамата избрани съдии, които все още не са международни, са кандидати за такива и имат най-добри оценки сред всички не-международни съдии, свирили през сезона. Двамата делегати са инструктори на ФИБА Европа, а Томислав Йованчич е съдийският инструктор в Сърбия и също инструктор на ФИБА Европа.
 
"През сезона бях много доволен от нивото на съдийството. Да, наистина имахме и някои проблеми, но като цяло в 48-те мача представянето на съдиите беше повече от добро. Също така, не-международните съдии показаха сериозно израстване с течение на времето. За съжаление, само 8 съдии могат да бъдат избрани за Финалната четворка", каза спортният директор на Балканската лига Шай Щрикс. "Искам много да благодаря на всички съдии и да ги поздравя за добрата и професионална работа от тяхна страна през целия сезон 2008/09."
 
Щрикс също каза, че при откриването на Еврохолд Балканска лига 2009/10 през септември 2009 г. ще бъде организиран семинар за всички съдии, което ще спомогне за подобряването на нивото им и за професионалното им представяне през следващия сезон.
 
Съдии:
1. Миодраг Личина (Сърбия)
2. Зоран Златевски (Македония)
3. Мехмет Кесератар (Турция)
4. Мариус Чиулин (Румъния)
5. Здравко Рутешич (Черна гора)
6. Омер Естерон (Израел)
7. Александър Янкулов (България) – не-международен
8. Урош Оберкнежевич (Сърбия) – не-международен
 
Делегати:
1. Михай Алдя (Румъния)
2. Камен Тошев (България)
 
Инструктор на съдиите:
1. Томислав Йованчич (Сърбия)

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи