Кой каза, че нямаме добри съдии?


Кой каза, че нямаме добри съдии?
Цеков, Гологанов и Механджиев бяха на ниво
16-03-2009 16:33

В последно време имаше доста спорове, оплаквания и коментари по отношение на съдийството в българския баскетбол. За това, което стана снощи във финала за Купа България между Лукойл Академик и Левски, не може да има никакъв спор. А то може да се обобщи с две думи - отлично съдийство. Видя се, че когато нарядът за една важна среща е добре преценен и балансиран, резултатите са налице - безпроблемно изсвирен мач, след който никой от двата тима не може да има претенции, че е бил ощетен. Дори и да е имало 3-4 грешки на Марин Механджиев, Димитър Гологанов и Владимир Цеков, които също са хора и е нормално от време на време да грешат, това не е било тенденциозно в полза на единия отбор или в ущърб на другия. И всичко това в двубой, който бе нервен, напрегнат, оспорван и потенциално взривоопасен. "Взрив" обаче не стана, благодарение именно на тези трима български съдии, които доказаха класата си.
 

Именно това е типът съдийство, с което българският баскетбол може да върви напред. Затова и ние, откакто съществува BulgarianBasket.com, полагаме всички усилия да подкрепим работата на хората, от които зависят редът и спокойствието на баскетболното игрище. Опитваме се да помогнем те да получат необходимия респект и признание за своята работа и от възможно повече играчи, треньори и ръководители на клубове на всякакво ниво в България. Част от тези наши усилия са и рубриката "Съдийски кът", и уникалната база данни с всички съдии, свирещи мачове, които отразяваме - всеки от тях с личен профил и подробна статистика за нарядите му през последните три сезона.
 

Ние ще продължим да полагаме тези усилия и да отдаваме дължимото, когато съдиите си вършат работата безупречно, както това бе вчера, но и няма да им спестяваме критиката, когато се опитват сами да решават мачове.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи