Над 600 зрители гледат последния мач от редовния сезон на ЮАБЛ


Над 600 зрители гледат последния мач от редовния сезон на ЮАБЛ
ЮЗУ Неофит Рилски с нова победа
17-03-2009 11:48

В  среща от последния кръг на първенството на Югозападната Аматьорска Баскетболна Лига “Старт” (ЮАБЛ „Старт”) при рекордна посещаемост от над 600 зрители, се изправиха един срещу друг студентските отбори на Американския Университет в България (Грифинс) и ЮЗУ „Неофит Рилски”. Мачът беше от изключителна важност за АУБГ, защото при евентуален успех отборът щеше да се измъкне от дъното на таблицата. Въпреки неимоверните си усилията обаче АУБГ не успяха да зарадват вярната си публика и записаха трета поредна загуба, този път с 59-52.
 

Началото не предвещаваше загуба за отбора на АУБГ и те започнаха доста мотивирано първата част, като добрата им игра в защита им донесе  4 точки преднина в края (15:11). През втората четвърт двата отбора играха доста разсеяно в нападение и се заредиха многобройни пропуски и пред двата коша. В крайна сметка, отборът на ЮЗУ се възползва от малшанса на съперника си и в края по-концентрираните им действия под коша им донесоха комфортната преднина от 7 точки(16:9). Третата част наподобяваше втората и отново благодарение на по-добрата си успеваемост при стрелбата, ЮЗУ спечели с 16:9. В последната четвърт АУБГ се хвърли в яростни атаки с единствената цел да заличи натрупания пасив и да се опита да спечели срещата. Благодарение на усилията най-вече на Георги Чакъров, завършил с 28т., АУБГ отвърнаха до известна степен и успяха да спечелят частта с 19:16, но това не беше достатъчно за да спечелят и мача. Крайният резултат бе 59:52  за отбора на ЮЗУ. Този резултат нареди отбора на АУБГ на последното пето място в класирането преди началото на плейофите и отреди второто за съперника им. 
 

За  играч на мача може да бъде определен Георги Чакъров от Американския университет, който действаше много ефективно във всяка една зона на игрището. Добри впечатления за АУБГ оставиха също Джон Търнер и Никола Николов. Най-резултатни за ЮЗУ бяха Пламен Тодоров(16т) и Димитър Георгиев(10т.).
 

За доброто настроение на публиката се грижеха DJ Boby и мажоретките на Американския Университет, които напавиха истинско американско шоу. На полувремето бе проведена играта „Зверска тройка”, с награди от Nestle Lion и AND1.
 

На 22.03 е първия мач от плейофите, като отборът на АУБГ ще се изправи срещу юношеския отбор на Евробаскет, а на 23.03 е реванша между тези два отбора. Резултатите от двете срещи (победи, точковa разлика) ще определят кой ще срещне на полуфинал отборът на Тим 100, който завърши на първо място в първия етап от ЮАБЛ „Старт”
 

ЮЗУ: Иван Крайков (5т.), Асен Иванов(1т.), Николай Начев(2т.), Александър Дацевски(8т.), Стойчо Наков(6т.), Влатко Стоиловски(4т.), Душко Степановски(0т.), Йордан Илчев(0т.), Георги Сотиров(0т.), Пламен Тодоров(16т.), Христо Урумов(7т.), Димитър Георгиев(10т.)
 

АУБГ: Недялко Терзиев(0т.), Спас Сейменски(2т.), Джон Търнър(0т.), Мирослав Натов(0т.), Мартин Цеков(0т.), Александър Ракшиев(0т.), Станислав Маринов(0т.), Ненад Миладинович (0т.), Антонио Геновски(5т.), Георги Чакъров(28т.), Никола Николов(14т.), Мартин Игнатов (3т.)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи