Екс-национали в битка за Аматьорската Баскетболна Асоциация


Екс-национали в битка за Аматьорската Баскетболна Асоциация
17-03-2009 12:34

Бивши национали и настоящи треньори ще се изправят в сблъсък за титлата от Аматьорската баскетболна асоциация в сряда вечер. Дни, след като баскетболистите на Левски триумфираха с Купата на България, идва ред и за финала на АБА. В спор за първото място ще излязат отборите на Балкан 2005 и Месершмид. Двубоят е утре от 20.30 часа в зала „Триадица” в София.
 

Най-яркото име в състава на Балкан е това на наставника на мъжкия професионален тим от Ботевград Георги Младенов. В отбора личат още помощник-треньорът на ЛукОйл Академик Мирослав Ралчев и братът на футболната звезда Мариян ХристовХристо Христов. Двамата са синове на един от най-добрите ни баскетболисти в по-далечното минало Георги Христов. Не е изключено в мача да се включи и спортният директор на „студентите” Сашо Везенков.
 

Начело на Месершмид е бившият национал Мануел Марков. В неговия щаб са двамата братя ГеоргиевиСтефан и Златин, които взеха златни медали в турнира за Купата на страната с Левски преди три дни. Капитан на състава пък е съдията Владимир Цеков.
 

Двубоя за третото място е от 19 часа между Брикс и Найк. Досега всички срещи се състояха в залата на 50-то ОУ в Драгалевци, но поради големия интерес около финалните мачове, ръководството на Аматьорската баскетболна асоциация прецени решителните срещи да бъдат изиграни в зала „Триадица”.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи