Стефан Георгиев: Можем да се преборим и за титлата


Стефан Георгиев: Можем да се преборим и за титлата
Стефан Георгиев
17-03-2009 16:12 | Gong.bg

Капитанът на баскетболния Левски Стефан ГеоргиевТоро изрази увереност, че тимът му може да се пребори и за титлата в първенството, след като вчера „сините” завоюваха Купата на България след успех на финала с 89-81 над Лукoйл Академик.
Ето какво заяви лидерът на тима ден след триумфа на Левски в интервю за предаването „Гол линия” на Дарик радио:
„Чувствам се добре, емоциите вече преминаха. Сега почиваме два дни. Наистина тази купа бе добър подарък за предстоящия ми рожден ден. Може би най-добрия подарък, който можеше да получа. Мисля, че разпуснахме добре снощи. Всичко беше нормално и в реда на нещата. Днес имахме време и да се възстановим. Със сигурност ще се опитаме да играем финал, и мисля, че ще стане. Ако не стъпим на криво в някой мач, който е задължителен да го спечелим, няма да е проблем да се класираме на второ място. Ако стигнем на финал е възможно всичко”, коментира Торо.


Капитанът на тима не пропусна да спомене и за всички проблеми, които са съпътствали отбора през тази кампания: „Наистина този сезон минахме през много трудности. Най вече заради финансовата криза, която ни налегна. Не бяхме взимали заплати от доста време. Успяхме обаче да се сплотим като отбор. Имахме индикации, че всичко ще се оправи, но ни трябваше време.”
 

„По принцип се гордея с брат ми всеки път. Радвам се, че успя да си върне добрата форма. Трябваше му повече време да се възстанови от травмите. Направи доста добър турнир, даже мога да кажа отличен”, сподели Георгиев по адрес на брат си.
 

„Опитвах се да успокоявам момчета през времето, когато не получаваме пари. Имаше момчета, които нямаха тази финансова възможност, която имам аз например. Казах им че нещата вървят към оправяне. Рано или късно това щеше да се случи. Човекът, който дава парите в Левски никога не ни е лъгал. През трансферния период можеше всеки да си тръгне, но никой не го направи. Парите като пари са доста добри, за живеене в България. Няма да забогатееш, но в моментите, когато играеш на добро ниво се взимат добри пари. Все пак не работиш като останалите хора, а само по 3-4 часа на ден”, допълни Торо относно финансовите проблеми на новия носител на Купата.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи