Асен Христов: Файнъл Фор-ът в Самоков ще бъде на европейско ниво


Асен Христов: Файнъл Фор-ът в Самоков ще бъде на европейско ниво
Асен Христов
19-03-2009 14:40

Босът на Еврохолд и основен спонсор на Балканската лига Асен Христов:
„Изключително сме доволни от първата година на това състезание, рекламата е много добра и ще продължаваме да спонсорираме лигата. По време на Файнъл Фор-а в Самоков ще имаме работна среща с представителите на всичките федерации и ще коментираме бъдещето на състезанието.
 

Това е уникално събитие за България, искам да благодаря на община Самоков за подкрепата. Сигурен съм, че всичко ще бъде на едно европейско ниво. Със сигурност това ще бъде най-голямото баскетболно събитие, организирано у нас за тази година. Изключвам разбира се след това участието на българският национален отбор на европейското първенство, което е извън България. Всички отбори, гости, и официални лица ще бъдат настанени в отлични условия по време на състезанието.
 

Искам да използвам и тази възможност да благодаря на всички федерации на страните, участнички в Балканската лига. Без тяхната подкрепа нямаше да сполучим. Всички от тях съобразиха вътрешния си календар с Балканската лига. Надяваме се и занапред да участват силни отбори, а идеята по някакъв начин да включваме най-силните възможни тимове от съответните страни.
 

Искам да кажа, че залите в Македония бяха почти винаги пълни, даже и на някои от мачовете не успяха всички желаещи да влязат. Интересът в Сърбия бе на ниво. Очаквах малко повече от Букурещ, но пък съм приятно изненадан от Брашов. В България, ако мачовете на Черно море бяха в малката зала, тя винаги щеше да бъде пълна. Все пак и в Двореца имаше добра посещаемост. От зрителския интерес в Самоков съм приятно изненада.
 

Изискванията за домакинство на Файнъл Фор-а бяха много високи. От отбора на Мега ни казаха, че за тях ще бъде трудно да го организират, двата македонски представителя също проявиха желание, но най-добрите условия за този турнир предлагаше Самоков. Не само с прекрасните условия в Арена Самоков, но и с много добрата леглова база и големите възможности на хотелите в района. Мисля, че сега е момента да покажем, че може да организираме шампионати от този сорт на високо европейско ниво, за да може и в бъдеще да ни се гласува доверие от международните централи. Със сигурност това ще повлияе на издигане равнището на българския баскетбол.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи