Овергаз и Славия в софийско дерби днес в зала „Христо Ботев”


Овергаз и Славия в софийско дерби днес в зала „Христо Ботев”
Овергаз излиза за седма поредна победа днес
20-03-2009 10:45

Овергаз срещу Славия е софийското дерби днес в столичната зала „Христо Ботев”. Срещата започва в 17.00 часа, а младият тим на Овергаз има шанс да се изкачи на второто място, ако се поздрави с успех. Евентуалната победа ще бъде десета за възпитаниците на Янко Янчев, което ще ги изведе еднолично на второто място във временното класиране след фаворита Балкан Ботевград.
 

Овергаз имат шест поредни победи, а в първата среща с тима на Славия се наложиха като символични гости в зала „Триадица” с 93-85. Тогава славистите запонаха много по-добре, но не издържаха през второто полувреме, когато състезателите на Овергаз наложиха своето темпо.
 

Балкан спечели първото място, а в битка за второто са няколко тима. Сред тях са най-големи шансове да бъдат подгласници на първенеца са Овергаз, Дунав 2007 и Черноморец. Решителна битка може да се окаже тази между Овергаз и Дунав 2007 на 5 април в София. Все пак и бургазлии имат своите шансове с оглед сравнително лесната си програма. Единственото по-трудно изпитание за тях ще бъде гостуването в неделя във Видин на Видабскет.
 

Овергаз до този момент има само една загуба у дома, и то от Балкан. Във всички останали срещи те се наложиха над своите съперници, въпреки че в някои от срещите това не се случи много лесно. Все пак те са сериозен фаворит да вземат своето днес в Студентски град като се има предвид колебливата форма на състезателите на Славия.


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 

СКАУТИНГ МЕЖДУ ДВАТА СЪСТАВА


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи