Кадетите на Левски с успех като гости в четвъртфинал за купата


Кадетите на Левски с успех като гости в четвъртфинал за купата
Тодор Захариев с 28 точки
20-03-2009 18:16

В най-интересния от днешните три четвъртфинала от турнира за купата на България за кадети, отборът на Левски (16) успя да победи като гост Тигър Ямбол (16) и си осигури ключово предимство от 16 точки преди реванша в София - 61-77.
 
"Сините" кадети си осигуриха победата с много силна трета четвърт, в която дръпнаха с 12 точки разлика, след като първите две бяха завършили наравно. В последната четвърт отборът на Левски дори увеличи този аванс с още 4 точки и на практика си осигури класирането на Финална четворка още преди реванша, който би трябвало да е протоколен.
 
За победителите в ямболската зала "Диана" с 28 точки се отличи Тодор Захариев, по-малък брат на играещия в Италия Христо Захариев, надежда за бъдещето на българския баскетбол. Венцислав Кашкин и Алекс Симеонов, въпреки че са с една година по-малки от титулярната възраст кадети, бяха другите двама с най-голям точков принос за победата на Левски - съответно 21 и 16 точки. За кадетите на Тигър Ямбол най-много вкара Христо Господинов - 26 точки.
 
В единия от другите да четвъртфинала днес Черно море E-on (16) победи Балкан (16) у дома, но само с 5 точки - 77-72, и на реванша в Ботевград го чакат тежки мигове. В Спортния комплекс в Правец Лукойл Академик (16) наложи волята си, макар и само с 1 точка разлика - 69-70 - над своя сателитен отбор Сити Юнивърсити (16) и вероятно няма да има проблеми да спечели втория мач по-убедително и да се класира за Финалната четворка.
 
В първия четвъртфинален мач в тази купа за кадети още вчера Овергаз победи Дунав 2007 като гост в Русе и е фаворит да стане първият класирал се за Файнъл Фор след ревашна утре. Реваншите на Левски - Тигър Ямбол и останалите два сблъсъка са насрочени за понеделник от 14.00 ч.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ ЗА КУПАТА НА БЪЛГАРИЯ ЗА КАДЕТИ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи