Монтана 2003 си осигури третото място в редовния сезон


Монтана 2003 си осигури третото място в редовния сезон
Зоя Станоева вкара уникален кош зад центъра
20-03-2009 21:27

Отборът на Монтана 2003 победи за трети път през този сезон Миньор Перник и на практика реши битката за третото място в Първата четворка на женското първенство. След двата успеха в първия дял на шампионата, тази вечер момичетата на Славко Димитров спечелиха в един много интересен, динамичен и резултатен мач с 96-81. След тази победа Монтана 2003 има 3 победи повече от Миньор Перник и в оставащите 3 кръга до края на всички срещи от тази Първа четворка не може да бъдат застигнати от своите съпернички. Монтана 2003 има и теоретичен шанс за второто място, но това е равно на много калкулации и невзъможни изходи от поредица от двубои. Така, че Монтана ще бъде на трето място в крайното класиране, а Миньор Перник на четвърто. Дунав Еконт и Лукойл Нефтохимик ще се борят до края за първото място, което ще даде предимство във всичките мачове от плейофите в първенството при жените. Двата фаворита за титлата се срещат за първи път в мач от Първата четворка в неделя в Русе.
 

Днешната среща премина под диктовката на Монтана 2003, които поведоха от самото начало и още след първата десетка имаха аванс от 9 точки. През втората част домакините все повече налагаха своя стил и заслужено на почивката имаха аванс от 13 точки (43-30).
 

През второто полувреме играта бе кош за кош, перничанки се държаха равностойно, но така и не застрашиха съперника си за нещо повече от почетна загуба. В крайна сметка двата тима си вкараха общо 177 точки, а крайния резултат бе 96-81 за Монтана 2003. Това бе тяхна 13-та победа за сезона, докато Миньор има 10 на четвъртото място.
 

Най-интересният момент в мача бе кош зад центъра на наскоро привлечената състезателка в Монтана 2003Зоя Станоева. Тя завърши със 17 точки, 5 борби и 5 асистенции. Вера Перостийска добави нов дабъл дабъл – неин 10 от началото на сезона в А група и завърши с 26 точки и 10 борби. Румяна Николовска вкара 19, а Цветомила Петрова 18 за победителките. Освен тях на ниво бе и Ивелина Вранчева с 11 точки и 6 завършващи подавания.
 

За гостенките от Перник Агнеса Дойчинова вкара 20 точки и грабна 12 борби, а Петя Джамбазка добави 19 точки и 4 отнети топки.
 

Сега двата тима започват да мислят за Финалната четворка за Купата на България, която е следващото им изпитание. Миньор Перник се изправя срещу Дунав Еконт в единия полуфинал, докато в другия Монтана 2003 ще има далеч по-тежка задача да се пребори с домакина Лукойл Нефтохимик. Купата на България стартира на 30 март в Бургас, а ден по-късно са двата решителни мача за разпределение на медалите. Първенството се подновява отново на 4 април.


КЛАСИРАНЕ В ПЪРВАТА ЧЕТВОРКА
 

1. Дунав Еконт                 34 (16-2) (- 1 мач)

2. Лукойл Нефтохимик    33 (15-3) (- 1 мач)

3. Монтана 2003               32 (13-6)

4. Миньор                           29 (10-9)
 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПЪРВА ЧЕТВОРКА НА А ГРУПА (ЖЕНИ)


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МОНТАНА 2003 – МИНЬОР ПЕРНИК
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ) 
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 
КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В А ГРУПА (ЖЕНИ)


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ПЪРВАТА ЧЕТВОРКА (ЖЕНИ) 
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ПЪРВАТА ЧЕТВОРКА (ЖЕНИ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи