Очакван успех за Левски срещу Сливен


Очакван успех за Левски срещу Сливен
Левски не срещна трудности срещу Сливен
21-03-2009 20:41

Мъжкият Левски надделя над Сливен като гост в зала „Диана” в Ямбол в един мач, чийто изход можеше лесно да бъде предвиден. Това е така, тъй като столичани са временен водач в класирането на НБЛ, докато Сливен е на „опашката” без спечелена среща. Още повече, че „сините" пристигнаха и със самочувствието на носители на Купата на България след грандиозния успех над Лукойл Академик в Плевен. След днешната си победа с 83-65, „сините” продължават да заемат първото място в класирането с актив от 13 победи и 4 загуби. Лукойл Академик също имат толкова победи, но са изиграли мач по-малко. 
 
Мачът започна с кош на капитана на Левски Стефан Георгиев, но двете му точки веднага бяха върнати от Тодор Тенев. Въпреки голямата разлика в класите, Сливен изобщо не изглеждаше стреснат и играеше своята игра, знаейки че няма какво да губи срещу такъв опонент. Така след серия от 11 поредни точки, домакините поведаха с двуцифрена разлика още в осмата минута. До края на частта обаче „сините” върнаха няколко коша за да се стигне до 20-14 в полза на играчите на Събин Маринов.
 
През втората четвърт домакините продължиха с добрите си изяви, но преднината им малко по малко намаляваше. Така в един момент Асен Великов наниза тройка, а веднага след това и кош, извеждайки отбора си напред. До почивката предимството, макар и малко, бе на страната на Левски и закономерно те водеха с 37-34 между двете полувремена. През това оспорвано полувреме най-добър за гостите бе капитанът Георгиев с 10 точки и 4 борби, а за Сливен изпъкваше американецът Джеремая Босуел с 13 точки.
 
Първите 90 секунди след почивката преминаха без да бъде отбелязана точка и от двата отбора. След тази „суша” играчите на Константин Папазов решиха за кратко време двубоя. Левски „въдвори ред” и взе нещата под свой контрол, като след 30-тата игрова минута резултатът беше вече в нормална разлика за фаворита в тази среща - цели 19 точки в негова полза.
 
До края не се случи нищо изненадващо. На моменти преднината на „сините” достигаше 25 точки, изходът от двубоя бе ясен, а след като в игра влязоха и някои от юношите на клуба резултата бе малко намален до крайното 83-65 за състезателите на Тити Папазов.
 
Най-добър за победителите бе Стефан Георгиев с 14 точки и 6 борби. Много добре се включиха Павел Иванов и Асен Великов. Иванов завърши с 12 точки, 5 отнети топки и 3 асистенции, доакто Великов игра цял мач и се отчете с 11 точки, 9 борби, 5 асистенции и също толкова отнети топки. Златин Георгиев записа 10 борби, 6 точки и 4 завършващи подавания. За "сините" не играха в този мач американците Маркъс Хол и Чарлс Джоунс.
 
За Сливен най-резултатен бе Джеремая Босуел със своите 21 точки, към които добави и 8 борби, а бившият „левскар” Петрослав Зафиров се отчете с 19 точки и 4 овладени топки.
 
В следващия кръг от НБЛ Левски и Лукойл Академик ще изиграят дербито в лигата, като домакини ще са столичани в зала „Универсиада” на 2 април, а Сливен в същия кръг ще гостува на варненския Евроинс Черно море ден по-рано.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛИВЕН - ЛЕВСКИ
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖE)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 
КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В НБЛ (МЪЖЕ)
 

ТОП 10 НА 19-ти КРЪГ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи