Стартираха плейофите в ЮАБЛ "Старт"


Стартираха плейофите в ЮАБЛ "Старт"
Плейофите започнаха в ЮАБЛ Старт
23-03-2009 09:58

Отборът на Евробаскет успя да спечели важна победа над отборa на Американския Университет в България (Грифинс) в първата среща от плейофите на Югозападна Аматьорска Баскетболна Лига "Старт".

През първата четвъртина, отборът на АУБГ бе по-добрия на терена и успя да поведе с резултат 20:11. През вторите десет минути обаче състезателите на Евробаскет започнаха да пазят пресираща лична защита, благодарение на която организираха няколко бързи контра-атаки, и в крайна сметка успяха да обърнат резултата в самия край на първото полувреме (35:34).

През второто полувреме по-младия отбор на Евробаскет продължи да играе по-концентрирано в нападение, и логично успя да спечели срещата с 65:61.

За победителите най-много точки вкараха Георги Чучуков (21 т.), Петър Михайлов (15 т.) и Георги Дивилски (9 т.).

За отбора на АУБГ най-резултатни бяха Антонио Геновски (21 т.), Георги Чакъров (20 т.) и Никола Николов (11т.).

Традиционно, в зала "Скаптопара" шоу направиха момичетата от танцов клуб "Дъга", както и мажоретките на АУБГ, които отново успяха да стоплят сърцата на феновете.

В Понеделник, 23-ти март, от 19:30 часа ще се играе втората среща от двубоя между тези два отбора. При условие, че тя се спечели от АУБГ, то отборът който ще продължи към полу-финал ще бъде определен по общата точкова разлика от двете срещи.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи