“Фифти” измести мач от А група, ще забива пак на мача на звездите


“Фифти” измести мач от А група, ще забива пак на мача на звездите
Владо Николов получава наградата си на миналия мач
23-03-2009 15:06

Крилото на Дунав 2007 Владимир Николов „Фифти” ще участва отново в конкурса за забивки на поредния HDI мач на звездите, който е предвиден по програма в неделя вечерта във варненския Дворец на Културата и спорта. Там той ще брани титлата, спечелена на миналогодишния мач в Самоков. За целта обаче срещата от поредния кръг на мъжката А група между Дунав 2007 и Спортист Своге бе изместена с ден напред и ще се играе в събота от 18.00 в зала „Дунав”.
 

Освен Николов, участниците в конкурса по забивки и стрелба от тройката ще бъдат анонсирани утре. По предварителна информация основен конкурент на „Фифти” ще бъде Никола Трайков от Балкан, известен с умението си да забива по атрактивен начин топката в коша.
 

В миналогодишното издание Николов имаше за конкуренция само двама опонента, американците Лавел Пейн и Роб Престън.
 
Престън и Пейн събраха по 46 точки след първите опити, докато Николов постигна 48. Така вместо да има двама участника в самия финал, авторитетното жури допусна и тримата за втори кръг. Играчите бяха оценявани от Петър Аврамов – шеф на HDI Застраховане, Бранислав Прелевич, Георги Младенов, Росен Барчовски и Желко Лукаич.
 
Във втория кръг Престън събра 42 точки, Пейн 47 и дойде ред на Николов за последен опит. Той изправи пред коша двама баскетболисти – Станислав Говедаров и Тод Галеуей и след като атрактивно ги прескочи заби топката в коша. Така младока събра максималната сума от 50 и заслужено спечели.
 

HDI мачът на звездите ще се състои на 29 март от 18.00 часа.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи