Легендата Георги Глушков ще присъства на финалите на УБЛ във Видин


Легендата Георги Глушков ще присъства на финалите на УБЛ във Видин
Награждаване и закриване на лигата през 2008
23-03-2009 23:57

И тази година Българската федерация по баскетбол ще уважи със свой представител закриването на Ученическата баскетболна лига във Видин, която се провежда за четвърта поредна година. Не кой да е, а лично Георги Глушков ще наблюдава трите финала на 25 март при момчетата 5-6, юношите 8-10 и 11-12 клас и ще връчи трофейте на шампионите на лигата. Присъствието в залата на първият източноевропеец и единствен българин играл в НБА ще е най-голямата награда за всички участници в общинските баскетболни надпревари.


Ръководството на баскетболната лига е изключително благодарно от отношението на БФБ към най-масовата проява в региона, която все повече набира скорост сред подрастващите на Видин. На няколко пъти изпълнителният директор на родната федерация Иван Ценов уважи провеждането на лигата и даде много висока оценка за организацията и сподели, че този опит заслужава подръжание и от други градове на страната.
 
Радващо е, че тази година идва Георги Глушков. Мениджърът „Развитие” при БФБ ще бъде приет от кмета на Видин инж.Румен Видов, а също така ще се срещне с любители и почитатели на баскетболната игра. Предвидена е специална пресконференция от 16.30 часа с журналисти в спортна зала „Фестивална” непосредствено преди започването на последния и най-интересен финал от ученическата лига. Предвидена е богата спортно-музикална програма и много изненади.
 

Програмата за деня е следната:
13.00 часа – финал момчета 5-7 клас
СОУ”Цар Симеон Велики”-ОУ”Иван Вазов”
 

14.30 часа – финал юноши 8-10 клас
ПМГ”Екзарх Антим І”-ПГ”Проф.д-р Асен Златаров”
 

17.30 часа – финал юноши 11-12 клас
ПМГ”Екзарх Антим І”-ГПЧЕ”Йордан Радичков”
 

19.00 часа – награждаване на всички участници и закриване на лигата
 

Организатори на Ученическата баскетболна лига са Община Видин, РИО-Видин, БК”Видабаскет”, а от тази година и Българската асоциация „Спорт за учащи”/БАСУ/.

Основен спонсор на баскетболната лига е фирма КНАУФ, която подсигурява предметните награди – купите и медалите за призьорите.

 

Състезанията се провеждат по Наредбата за ученическите игри, които се администрират от БАСУ.

 

Ученическата баскетболна лига е най-мащабната проява в областта на ученическия спорт в гр. Видин и подсигурява ежемесечна ангажираност на учениците със спортна дейност. За реализирането на тази мащабна проява са ангажирани всички институции в общината, преподаватели, директори на училища, родители, спортни деятели и спонсори.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи