Днес са финалите на Ученическата баскетболна лига във Видин


Днес са финалите на Ученическата баскетболна лига във Видин
Така изглеждаше залата през 2008-ма
25-03-2009 09:24

Днес с финалните двубой в трите възрасти при момчетата и юношите ще приключи четвъртото издание на видинската Ученическа баскетболна лига. Официален гост на най-масовата регионална проява, организирана от Община Видин, РИО, БАСУ и БК”Видабаскет" ще бъде баскетболната легенда на България Георги Глушков, който заема един от най-важните постове в БФБ, а именно мениджър „Развитие”. Първият източноевропеец и единствен българин играл в НБА ще има възможността отблизо да се запознае с организацията и провеждането на лигата, както и да наблюдава баскетболните видински таланти. Не е тайна, че водещите състезатели от училищните отбори, който ще излязат днес да се борят за златните медали в отделните възрасти на лигата, са от школата на Видабаскет. И няма как да не е така, след като цели 10 отбори или 150 деца участват в Държавните баскетболни първенства на страната. На пръстите на едната ръка може да се изброят клубовете с подобна организационна пирамида и участие в спортния живот на страната. 
 
Цялата организационна дейност и всичко, което се прави, случва и планира за развитието на баскетболната игра във видин може да се намери на клубния сайт на БК”Видабаскет” – www.vidabasket.com. Сайтът е на европейско ниво и в това отношение оставя след себе си водещи спортни клубове, та дори и гръмкият Лукойл Академик. Няма как с това, което е „посято”, да не дойдат в близко бъдеще и спортните резултати. За за успеем и върнем видинския баскетбол в елита на страната е необходима и силна обществена подкрепа, привличане на местния бизнес за постигане на целите и най-важното – отношение на общинската администрация към развитието на баскебола във Видин. А че нашият град е баскетболен, с традиции и с голям потенциал, ще се види днес на финалите на Ученическата баскетболна лига. През спортната зала ще се извъртят над 3000 зрители и със сигурност тя ще се окаже тясна за желаещите да наблюдават последния и най-интересен финален сблъсък при юношите 11-12 клас между вечните съперници от последните години ПМГ и ГПЧЕ.
 
Организаторите са се постарали днешния ден да се превърне в истински празник на спорта за видинчани. Зала „Фестивална” е празнично украсена, предвидена е богата и разнообразна спортно-музикална програма, а за доброто настроение на публиката ще се грижи DJ и двамата водещи Красимир Каменов-Тоти и Ваня Минева. На финалистите и на всички отбори участници в лигата ще се раздадат купи, медали, плакети и статуетки за индивидуалните призове, грамоти, шоколадови бонбониери и спортни пособия.
А „виновниците” за богатия награден фонд и затова Ученическата баскетболна лига да я има вече четири години са основните спомосъществуватели: Община Видин, фирма „Кнауф”, мина Кошава и „Крос”-Видин.
 
Програма на Ученическата баскетболна лига
25 март 2009 г.:
     
13.00 часа
Финал момчета 5-7 клас
СОУ”Цар Симеон Велики”-ОУ”Иван Вазов”
 
14.30 часа
Финал юноши 8-10 клас
ПМГ”Екзарх Антим І”-ПГ”Проф.д-р Асен Златаров”
 
16.30 часа
Пресконференция на кмета на Видин с госта на лигата Георги Глушков в заседателната зала на спортна зала „Фестивална”. Непосредствено след това Глушков ще проведе среща с ръководството на Видабаскет, както и с баскетболни деятели общественици.
 
17.30 часа
Финал юноши 11-12 клас
ПМГ”Екзарх Антим І”-ГПЧЕ”Йордан Радичков”
 
19.00 часа
Награждаване на всички участници и закриване на лигата

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи