Александър Тодоров: Това е една приказка, влязохме с уайлд кард и станахме шампиони


Александър Тодоров: Това е една приказка, влязохме с уайлд кард и станахме шампиони
Александър Тодоров
25-03-2009 21:51

Александър Тодоров – старши треньор на Рилски спортист:
„Честитя на Фершпед Работнички и на всичките мои македонски приятели. Честитя на всичките 11 играчи, на моите асистенти Петър Клечков и Златко Янакиевски, който бе с отбора през последните 5 дни. Честитя успеха и на Петър Георгиев, който ми даде шанс да работя с тези момчета през последните 7 месеци.
Относно мача – беше много трудно, но се знаеше, че няма да е лесно и няколко коша в края ще го решат. Както каза Груев, нямаше да бъде незаслужено и Работнички да вдигне купата. Много съм горд, това е просто една приказка, влязохме с уайлд кард и станахме шампиони.
Домашният терен се оказа голям фактор, но видяхте че и в оспорваните срещи имахме психологическа нагласа в последните минути. Всичките ни мачове в България са такива и това ни дава възможност да напредваме в това отношение. Искам да отбележа четири фактора, които са основни за нашия успех – за да имаш добър отбор, трябва да има и добри играчи. Освен това имаме и много добра организация, хората са преданни на това, което вършат, дават ни добри условия и разбира се, не на последно място, подкрепата на самоковската публика. Тя се оказа сериозен фактор за победата ни през тези два дни.”

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи