С невероятно шоу приключиха финалите на УБЛ във Видин


С невероятно шоу приключиха финалите на УБЛ във Видин
Георги Глушков награди победителите
26-03-2009 11:50

И в трите възрасти на мъжкото направление финалите преминаха при невероятен интерес и атмосфера. И безспорно за това допринесе присъствието на първият източноевропеец и единствен българин играл в Националната баскетболна асоциация отвъд океана. Георги Глушков бе посрещнат по изключителен начин от видинската публика изпълнила зала „Фестивална”, която дълго го аплодира, а той им се отблагодари като раздаде стотици снимки с личен автограф.
 
Непосредствено преди последния финал на лигата бе дадена специална съвместна пресконференция от кмета на Видин инж.Румен Видов и Мениджърът „Развитие” при Българска федерация басетбол Глушков. Кметът запозна присъстващите с това, което прави общината в областта на спорта и подръжката на спортната база и увери спортните хора, които работят в зала „Фестивална”, че това ще е последната студена зима в съоръжението. Предвиден е цялостен ремонт на залата – хидроизолация и изграждане на съвременна отоплителна инсталация. „В момента тече основен ремонт на съблекални, санитарни и помощни помещения” – допълни видинският кмет.
 
От своя страна Глушков благодари за отношението на администрацията към спорта и на БК”Видабаскет” за развитието на детско-юношеския и ученически спорт. Той сподели, че Ученическата баскетболна лига е уникално явление, която отваря вратата на много млади състезатели за бъдещо развитие в баскетболната игра.
 
„Именно това е пътя за израстването на личността, чрез спортуване и учение. Едното не вреди на другото, а напротив- взаимно си помагат, а баскетболът е най-академиният спорт и спомага за цялостното оформяне и положителното развитие на една личност” – допълни Глушков. Той раздаде на всички журналисти, спортисти и деятели сборник, изготвен от БФБ по повод честването на 90 години от развитието на българския баскетбол.  
 
Гости на финалите на Ученическата баскетболна лига бяха още г-жа Зоя Йорданова- началник на Регионалния инспекторат по образованието и г-н Александър Стоянов- директор на КНАУФ-Видин, фирмата, която е основен спонсор на УБЛ. Допълнителни награди подсигуриха и ГИПС-Кошава, фирма КРОС и Община Видин.
 
За доброто настроение и невероятната атмосфера по време на игрите в спортната зала допринесоха водещите Ваня Минева и Красимир Каменов-Тоти, които вече станаха емблема на УБЛ.
 
А ето и резултатите от изиграните вчера три финала в мъжкото баскетболно направление.
 
Момчета 5-7 клас
СОУ”Цар Симеон Велики”-ОУ”Иван Вазов” 53-14
 
Юноши 8-10 клас
ПМГ”Екзарх Антим І”-Проф.д-р Асен Златаров” 94-80
 
Юноши 11-12 клас
ГПЧЕ”Йордан Радичков”-ПМГ”Екзарх Антим І” 67-55
 
Наградата за най-полезен състезател през целия етап на ученическата баскетболна лига получи капитанът при юношите на ПМГ Васил Йорданов.
 
След изиграването на последния финал се проведе церемонията по награждаването и закриване на четвъртото издание на Ученическата баскетболна лига във Видин. Всички отбори бяха наградени в двете направления – мъжкото и женското. Призьорите получиха медали, купи, грамоти и лакомства.
 
Накрая отборите и гостите в залата си направиха стотици снимки за спомен с баскетболната легенда Георги Глушков.
 

Подробна информация, анализи, резултати, коментари и снимки от четвъртото издание на Ученическата баскетболна лига очаквайте в близките дни на сайта на БК”Видабаскет” – www.vidabasket.com.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи