Славия с трудна победа срещу Берое


Славия с трудна победа срещу Берое
Йордан Янков вкара 27 точки
28-03-2009 23:21

Мъжкият Славия Термострен успя да запише победа, след като в предишните три кръга записа три поредни поражения от лидерите в А група. Успехът за софиянци дойде при домакинството им срещу старозагорския Берое в залата на Национална спортна академия в София. Упрехът с 83-79 бе важен за "славистите", тъй като той ги задържа в челната петица на групата и те все още имат шанс за по-добро класиране в края на шампионата.
 
През цялото време мачът бе изключително оспорван и напрегнат. Още в първите минути започна бърза размяна на кошове, а това доведе до малка предина за гостите. През вторите десет минути обаче столичани продължаваха да отговарят на всеки кош на противника и успяха да сведат нещата само до точка дефицит след едно полувреме игра за 39-38 в полза на Берое.
 
И двамата треньори решиха да използват едва по седем играча, които се "надлъгваха" целия мач. До неговия край играта продължаваше да бъде все така напрегната, а крайният изход - неясен. След като спечелиха третата част с 4 точки, момчетата на Кирил Куков успяха да удържат нещата в своя полза до края и да се поздравят с осмата си победа за сезона. Те също имат и седем загуби.
 
Много силни за Славия бяха Йордан Янков и Любомир Жечев, които постигнаха съответно 27 точки и 7 асистенции и 21 точки и 8 борби. Дабъл дабъл със своите 12 точки и 10 борби записа Радослав Колев, а близо до такъв бе Златко Запрянов, който вкара 14 и остана само на борба от заветните 10.
 
За старозагорци на ниво бяха Борис Маринов и Любомир Спасов. Първият вкара 25, а вторият - 21, като и двамата овладяха по 5 борби и подадоха по 3 асистенции.
 
На 5-ти април Славия Термострен ще трябва да изиграе пореден труден мач в директна борба за място в челото на класирането като гост на Видабаскет, а Берое посрещат лидера в групата Балкан Ботевград.  

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛАВИЯ - БЕРОЕ
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 
КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи