Роб Престън – MVP на HDI мача на звездите за 2009


Роб Престън – MVP на HDI мача на звездите за 2009
Престън получи наградата за най-добър от Аврамов
29-03-2009 22:12 | Валентин Ангелов

Американското крило Роб Престън не участва в конкурса по забивки, както бе предвидено в днешния HDI мач на звездите във Варна. Той обаче си тръгна с най-голямата награда, а именно - MVP или най-полезен играч в тазгодишното издание на срещата.
 

Играчът на плевенския Спартак започна в стартовата петица на Леденика и престоя 21 минути на терена. През това време той отбеляза 11 точки като бе - 4/4 за 2 точки, 1/2 за 3 точки, овладя 5 борби в нападение и 2 в защита, отне 2 топки и подаде 1 завършващо подаване за общ коефициент от 19. Неговото постижение бе най-добро от отбора-победител в мача.
 

Травис Питърсън направи коефициент 20, но той бе в другия тим – Тойота, който загуби мача. Питърсън вкара 13 точки и хвана също толкова борби, колкото и Престън – 7.
 

В конкуренция за приза най-добър в този мач бяха още Веско Веселинов от победителите, който вкара 15 точки (3 тройки) и подаде 4 асистенции, както и Уили Дийн с неговите 11 точки и 11 завършващи подавания и Стефан Георгиев с 14 точки и 6 овладени топки.
 

Председателят на Управителния съвет на застрахователното дружество HDI застраховане Петър Аврамов връчи наградата на Престън.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ HDI МАЧА НА ЗВЕЗДИТЕ 2009

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи