Днес са полуфиналите за купата при жените


Днес са полуфиналите за купата при жените
30-03-2009 10:21

С двата полуфинала днес в Бургас започва Финалната четворка за Купа България "Леденика" при жените. В нея за трофея ще спорят същите четири отбора, които се борят и за челните позиции в редовния сезон в А група, играейки в така наречената Първа четворка на първенството.
 
Първият полуфинал в бургаската зала "Бойчо Брънзов" е от 15.30 часа, между Дунав Русе и Миньор Перник. И трите срещи между тях досега през сезона бяха спечелени от русенския тим - две като домакин и една като гост.
 
Като особено интересен се очертава втория полуфинал, от 17.30, в който домакинът Лукойл Нефтохимик посреща Монтана 2003. Наистина, и тук единият отбор има категорично предимство в преките двубои досега този сезон: Лукойл победи и в трите мача, макар и само с 2 точки в този от тях, който бе игран в Монтана в края на ноември. И двата клуба обаче направиха силна слекция "в движение", като особено при Монтана 2003 неотдавнашното привличане на Зоя Станоева ще повиши още повече амбициите за успехи в първенството, а защо не и сега за купата. За последното обаче важен фактор е домакинското предимство на Лукойл Нефтохимик в днешния полуфинал, така че, ако иска да направи фурор на този финален турнир за купата, безспорно опитния и качествен състав от Монтана ще трябва да преодолее и тази психологическа бариера срещу не по-малко опитните и класни свои съпернички от Бургас.
 
Победителите от двата полуфинала ще се срещнат утре от 18.00 ч. на финала в битка за купата, а загубилите ще играят преди това - от 16.00 ч. на малкия финал за 3/4 място.

ПРОГРАМА ЗА ПОЛУФИНАЛИТЕ ЗА КУПА „ЛЕДЕНИКА” (ЖЕНИ)

 

НАРЕДБА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА КУПА НА „ЛЕДЕНИКА” ЗА СЕЗОН 2008/09
 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи