БФБаскетбол и Бургас заедно ще развиват баскетбола


БФБаскетбол и Бургас заедно ще развиват баскетбола
Михов подписва договора с Николов и Костов
31-03-2009 20:39

Президентът на БФБаскетбол Михаил Михов, кметът на Бургас Димитър Николов и Димо Костов от БК „Черноморец”  подписаха в зала „Бойчо Брънзов” първото от планираните множество споразумения между централата и общините в страната за съвместна работа и въвличане на местната власт в развитието на баскетбола. Тримата сложиха параф върху договор, който задължава и трите страни заедно да работят за възхода на мъжкия клуб в града.
 
„Това е първият договор от тези, които планирахме с общините. Ние им предоставяме кошов, както за залата, така и за няколко площадки за стрийтбол. В Бургас дадохме и специален баскетболен паркет. От своя страна общината се задължава да положи усилия и да помага за развитието на баскетбола в града. Кметът се ангажира да даде 80 000 лв. за мъжкия отбор на „Черноморец”, коментира Михаил Михов
 
Освен това градоначалникът Димитър Николов пое ангажимента общината му да извърши частичен ремонт на зала „Бойчо Брънзов”, като се наблегне на реновиране на съблекалните и тоалетните, смяна на дограмата и др. Клубът от своя страна е задължен да участва във всички първенства за подрастващи с всички възрастови гарнитури.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи