Зоя Станоева: Титлата ни не е изненада


Зоя Станоева: Титлата ни не е изненада
Най-добрата реализаторка - Зоя Станоева
31-03-2009 21:51

Една от най-полезните състезателките на Монтана 2003 и носителка на трофея за най-добър реализатор на купа Леденика България Зоя Станоева бе открита веднага след като отборът й триумфира и даде специално интервю за Bulgarianbasket.com.
 
Какво е цялостното ти впечатление за турнира?
„Всички, от фенове до журналисти твърдяха, че големите фаворити са Лукойл и Дунав, но това  не е вярно. Спечелването на титлата е постигнато с много труд и не е изненада, че го постигнахме.”
 
Как се чувстваш след като отново постигна златен медал в България?
„Усещането е страхотно. Може би още не съм го осъзнала, тъй като емоциите в момента вземат връх у мен. Редно беше това да стане, а усещането е страхотно, защото постигнахме всичко с много труд.”
 
Какви са шансовете ви до края на първенството?
„Когато се присъединих към отбора, обещах на треньора два финала този сезон. Ето че половината обещание е изпълнено. В момента това е реалността, гледам напред и с отбора ще се постареам да изпълним и втората част от обещанието.”
 
В следващия кръг от редовния сезон ви предстои мач срещу Лукойл Нефтохомик. Какво очакваш?
„Надявам се да победим, за да опровергаем думите на всички, че това което правим, е изненада. Ще докажем, че детронирането на шампиона, при това на негов терен, не е станало случайно. Очаквам победа в събота.”
 
Какви са амбициите ти за следващия сезон и отбора?
„Чувствам се страхотно в отбора. Сработихме се много добре, тренираме много и всичко, случващо се в отбора е абсолютно професионално. Надявам да ми предложат договор за догодина и с удоволствие бих продължила кариерата си в Монтана 2003.”
 
На кого посвещаваш победата?
„Посвещавам я на всички момичета от отбора, с които работихме здраво за нея. Също така на треньора Славко Димитров, на кмета на града г-н Златко Живков, на всички близки и приятели, които са вярвали в успеха ни.”

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи