Вера Перостийска - MVP на Финалната четворка за Купа България


Вера Перостийска - MVP на Финалната четворка за Купа България
Вера Перостийска
31-03-2009 23:10

След финала на турнира за Купа България "Леденика" при жените организаторите връчиха индивидуалните награди за Финалната четворка. За MVP на турнира бе обявена Ивелина Вранчева, която бе вкарала решителна тройка накрая и нейният отбор бе грабнал купата. Ние също сме съгласни, че гардът на Монтана 2003 е с основна заслуга за спечеления трофей, но в нашите класации за MVP в BulgarianBasket.com винаги сме залагали на обективно измерими показатели, най-вече - коефициента на полезно действие, изчислен от статистиката на всеки състезател. А според него в този случай безспорната най-полезна състезателка на финалите за купата в Бургас е центърът Вера Перостийска.
 
Коефициент 19 от полуфинала и 28 от финала дават средна стойност от двата мача 23.5 - с цели 4 пункта повече от заемащата второто място Елена Йоловска (Лукойл Нефтохимик) с 19.5. Трета остана Камелия Михалкова (Миньор) с 18.0, а на четвърто и пето място са Вранчева и Рейчъл Робинсън, и двете със среден коефициент 17.5.
 
Докато за субективната награда за MVP на организаторите явно е натежала важната роля на Вранчева в последните секунди от финала, с нейната тройка и двете й отнети топки, то за първото място в нашата класация в полза на Перостийска натежа най-вече отличното й представяне в борбата под кошовете. Тя грабна цели 14 борби на полуфинала, а в днешния финал за купата успя даже да подобри това постижение, овладявайки невероятните 17. Във вкарването на точки бе по-скоро "скромна" - съответно 6 и 12 в двата двубоя, но и те бяха достатъчни за победите. Още повече, че стрелбата й бе с добра успеваемост - 50 %. Що се отнася до "чадърите", при 196-сантиметровата българка те са си запазена марка - 2 в първия мач и 4 във втория.
 
Най-добър реализатор на Финалната четворка е Зоя Станоева (общо 40 точки в двата мача), най-добър борец - Вера Перостийска (31 овладени топки), най-добър подавач - Елена Йоловска (8 асистенции), с най-много отнети топки е Ивелина Вранчева (8), а с най-много блокове - разбира се, Перостийска (6).
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА „ЛЕДЕНИКА” (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА „ЛЕДЕНИКА” (ЖЕНИ)

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи