ЦСКА Москва първи стигна до финалната четворка в Берлин


ЦСКА Москва първи стигна до финалната четворка в Берлин
Рамунас Шишкаускас най-резултатен за ЦСКА Москва
01-04-2009 06:29

Руският хегемон ЦСКА Москва стана първият отбор, класирал се за Файнъл Фор в тазгодишното издание на Евролигата, след като му стигнаха само три мача в серията "3 от 5", за да отстрани сръбския Партизан. Отново защитата бе най-силното оръжие на московчани - дори насред Белград, и то пред над 21 000 зрители в Београдска Арена, те допуснаха в коша си по-малко от 60 точки и спечелиха с 56-67. Гостите държаха нещата здраво в ръцете си още в края на третата четвърт, когато водеха с 13.
 
Общо в трите срещи хората на Еторе Месина позволиха на сърбите да им вкарат само 153 точки - средно по 51 на мач, а тук говорим за съвременен мъжки баскетбол! Що се отнася до нападението, този път с най-голям принос в завършващата му фаза за ЦСКА беше един добре познат тандем - крилата Рамунас Шишкаускас и Матияз Смодиш нанизаха съответно 20 и 18 точки и завършиха с коефициент 23, с което бяха най-полезни в мача. Със същия коефициент на ефективност бе и звездата на Партизан Новица Величкович, но той остана самотен в усилията си да преодолява бетона в полето на противника.
 
Освен че Партизан отпадна от Евролигата, белградският клуб го грози наказание - ръководните органи на най-силното състезание на континента са започнали процедура срещу него заради изказвания против съдиите от страна на треньора Душко Вуйошевич, цитирани на клубния уебсайт след първите два мача с ЦСКА. В Евролигата коментари по адрес на длъжностни лица в срещите се считат за нарушение на правилата.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ПАРТИЗАН - ЦСКА МОСКВА


За разлика от Партизан, другият отбор, който бе с две загуби след първите два мача - Реал Мадрид - засега се спаси от отпадането. Представителите на "кралския клуб" спечелиха първото си домакинство срещу гръцкия Олимпиакос и намалиха резултата в серията на 1-2 победи. За победата със 71-63 решаващо се оказа първото полувреме, след което Реал бе повел със 17 точки разлика. Гостите опитах обрат през второто, но така и не успяха да наваксат. За испанците най-резултатни бяха Луис Бълок с 22 точки и Фелипе Рейес с 19, като последният се отличи и с 9 борби и 4 асистенции.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РЕАЛ МАДРИД - ОЛИМПИАКОС


ТАУ Керамика победи Барселона у дома с 69-62 и поведе с 2-1 в серията, след като двата тима си бяха разменили по една победа в двете срещи в каталунската столица. Сега във Витория баският отбор спечели със силна игра в защита, като за 30 минути до края на третата четвърт бе получил в коша си само 37 точки и водеше с разлика от 9. Четирима играчи вкараха двуцифрен брой точки за успеха на домакините, като сред тях най-полезен бе влезлият като резерва Тиаго Сплитер с 13 точки и 5 борби.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ТАУ КЕРАМИКА - БАРСЕЛОНА


И в другата серия, която до снощи бе 1-1, сега вече резултатът е вече 2-1, но в полза на отбора, гостуващ тази седмица в мачове номер 3 и 4 - Панатинайкос. Гръцкият гранд бе допуснал изненадваща загуба при второто си домакиство срещу Монтепаски Сиена, но сега си върна предимството в серията с победа като гост и то убедителна - 53-72. Това наруши традицията двубоите между тези два тима през сезона за завърват с точно 5 точки разлика. За успеха на ПАО титулярните гардове Василиос Спанулис и Дрю Никълас вкараха по 13 точки, а две резерви (които малко други отбори биха си позволили да оставят на пейката) също завършиха с двуцифрен актив - центърът Никола Пекович - с 11, а гардът Шарунас Ясикевичус - с 10.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МОНТЕПАСКИ - ПАНАТИНАЙКОС

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА
 
ИНДИВИДУАЛНО КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 
КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ НА СРЕЩИТЕ В ЕВРОЛИГАТА

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи