Стефка Митева - MVP на Финалната четворка на Младежката лига за девойки


Стефка Митева - MVP на Финалната четворка на Младежката лига за девойки
Стефка Митева
02-04-2009 21:41

Центърът на Рилски спортист Стефка Митева е без конкуренция в класацията за най-полезен играч (MVP) на Финалната четворка на Младежката лига за девойки, проведена в Самоков. Класирането се прави от BulgarianBasket.com по основен показател коефициента на ефективност на играчите а средната стойност на Митева от двата мача е 32.0 - с повече от 10 пункта пред втората - Станислава Станкова (Черно море Одесос), която има 21.5. Трета с 19.5 е още една от шампионския състав на Рилецо - Христина Иванова с 19.5.
 
Стефка Митева записа коефициент 35 в полуфинала срещу Славия и 29 в победния финал срещу НСА. Благоевградчанката стигна до признанието за MVP на този финален турнир най-вече заради невероятната си борба в подкошието - съответно 19 и 16 овладени топки в двата мача. Тя бе и сред най-резултатните за своя отбор с по 16 точки в двете срещи и отлична успеваемост на стрелбата от игра - общо 14/22. А общо 9-те й "чадъра" бяха само един допълнителен показател за доминацията й в "трапеца".
 
Най-добър реализатор на Финалната четворка е Станислава Станкова (общо 60 точки в двата мача), най-добър борец - Стефка Митева (35 овладени топки), най-добър подавач - Вероника Джикова (12 асистенции), с най-много отнети топки е Стефка Николова (8), а с най-много блокове - разбира се, Митева с вече споменатите 9.

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛНАТА ЧЕТВОРКА В САМОКОВ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛНАТА ЧЕТВОРКА В САМОКОВ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи