Иван Лилов - MVP на 20-ия кръг в НБЛ


Иван Лилов - MVP на 20-ия кръг в НБЛ
Иван Лилов
02-04-2009 22:43

За тези от нас, които с надежда очакват добри изяви на младите български играчи, с което те да се "опънат" на чужденците в родното ни първенство, след поредния кръг на Националната баскетболна лига има повод за радост. MVP на този 20-и кръг е гардът на Рилски спортист Иван Лилов - вторият български талант, роден през 1988 г., който печели признанието за най-полезен, след като това направи и Павел Маринов в 17-ия кръг на лигата.
 
Коефициентът 37, който донесе званието "MVP" на Лилов, е и най-големият, постиган от българин досега през този сезон в НБЛ. Той го събра най-вече със своите 30 отбелязани точки и отлични проценти на стрелбата - 70% (7/10) за две и 80 % (4/5) за 3 точки - при победата на своя отбор над Ямбол; освен това той овладя и 8 борби. И по двата показателя това са най-добрите постижения за гарда през този сезон, и то не само в НБЛ, а във всички състезания. Досега той имаше най-много 25 точки (в мач през ноември срещу ЦСКА, чийто резултат после бе анулиран) и 7 борби (при разгромна победа над втородивизионния Славия в предварителния кръг за купата). Най-впечаттляващото е, че тези свои лични рекорди снощи Иван Лилов постигна само за 26 минути игра.
 
Втори в класацията за този кръг с коефициент 32 е капитанът на Лукойл Академик Тодор Стойков. Той отново показа познатия си характер на победител и бе с основна заслуга за това шампионите да обърнат мача срещу Левски, с което се спасиха от поредна излагация. Тошко наниза 26 точки (3 тройки), овладя 11 борби и подаде 2 асистенции.
 
Трети е Станислав Говедаров от Ямбол. При загубата в Самоков гардът вкара 24 точки и подаде 9 асистенции, като само една не му достигна за дабъл дабъл.
 
Най-добър реализатор на кръга е Иван Лилов, а най-добър шести играч - съотборникът му Драгослав Папич (коефициент 22 - 19 точки, 8 борби и 4 асистенции за 23 минути от пейката). Най-добър борец под кошовете изненадващо е гардът на Левски Чарлс Джоунс, на когото тази вечер изобщо не му вървеше стрелбата, но за сметка на това добре вършеше работата на центровете, овладявайки 11 топки под своя кош (първи и по този показател) и общо 14. Първи по подадени асистенции е Говедаров със своите 9, а с най-много отнети топки - по 4 - са четирима: Левен Белберов (Рилски спортист), Мартин Дурчев (Ямбол) и гардовата двойка на Евроинс Черно море - Брайс Шелдън и Пламен Алексиев.
 
След 20-ия кръг временни лидери в общото класиране по отделните показатели средно на мач са: Травис Питърсън (коефициент - 19.8), Маркъс Хол (точки - 22.6), Байрън Сандърс (общо борби - 11.4, борби в защита - 8.2, борби в нападение - 3.1 - и блокове - 1.4), Бранко Миркович (асистенции - 4.7) и Хрисимир Димитров (отнети топки - 2.35).
 
(Забележка: Играчи, които са напуснали отборите си в НБЛ преди началото на втората фаза в лигата, отпадат от тези класации за сезона.)

ТОП 10 НА 20-и КРЪГ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖE)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи