Ще обновяват залата в Ямбол


Ще обновяват залата в Ямбол
Ямбол ще играе пред повече зрители в залата
03-04-2009 19:28 | Gong.bg

Амбициозна задача са си поставили в Ямбол, свързана с реконструкцията и разширяването на зала "Диана", което да я превърне в многофункционално спортно съоръжение.
 
"Влизат нови правила от ФИБА и според тях нашата зала не отговаря на съвременните изисквания. Веднага трябва да променим размерите, за да можем 2010-та година да вземем участие в държавното първенство. Общинският съвет е благоразположен към намеренията ни. Изготвя се комисия, която да прецени възможни ли са реконструкции. Първичните проучвания са, че може да стане и в рамките на 2 милиона залата да бъде реконструирана и да бъдат увеличени местата за зрители", сподели старши треньорът на баскетболния Ямбол Иван Чолаков, който е основният мотор на проекта.
 
Ямболии посрещат утре Спартак Плевен в интересен сблъсък от баскетболното ни първенство при мъжете. Двубоят е от 18 часа.
 
"Доволен съм, че играчите ми са здрави, с изключение на Стойо Чолаков, който не е напълно възстановен. Не си правим илюзии, че ще ни бъде лесно, но аз вярвам в моя отбор. Ако си изпълним задачите, ще се получи качествен двубой и се надявам да зарадваме феновете в зала "Диана". Оспорваното първенство повиши интереса в залите. Това е най-радостното в нашия спорт", коментира още Чолаков за Gong.bg.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи