Рутинна победа за женския Рилски спортист над НСА


Рутинна победа за женския Рилски спортист над НСА
Вероника Джикова игра перфектно
04-04-2009 21:05

Женският отбор на Рилски спортист се наложи убедително като гост на НСА с цели 35 точки като по-голяма част от участничките в този мач играха и във финала на Младежката лига за девойки преди няколко дни в Самоков. Този път мачът бе от редовния кръг на Втората петица при жените, но накрая изходът от двубоя бе един и същ. Интрига в срещата имаше единствено през първите 10 минути, а след тях гостенките от Самоков доминираха и спечелиха без проблеми за крайното 79-44. Това бе тяхна десета победа в шампионата, с което запазиха дистанцията от първия в класирането на тази втора петица – Берое 07. Старозагорският тим има две победи повече – 12.
 
Мачът започна оспорвано, с леко преимущество имаха гостенките, но те така и не успяха да се откъснат на повече от 3-4 точки през цялата първа четвърт. Въпреки, че имаше редица грешки от страна и на двата отбора, играта беше интересна, а резултатът 19-16 обещаваше нещо по-интересно до края на срещата.
 
Такова обаче не се случи. След много силно начало на втората четвърт за Рилецо, те успяха бързо да натрупат солидна преднина, с което на практика обезсмислиха второто полувреме на мача. През тези части много стабилно на Рилски спортист игра центърът Стефка Митева, която не срещна никаква съпротива от страна на съперника, а единствените й проблемi дойдоха от изпълнението на наказателните удари. След много силни 10 минути, в които резултатът бе 25-7, Рилски спортист се оттегли на почивката с аванс от цели 21 точки - 44-23.
 
През второто полувреме и двата отбора просто доиграха мача, а единственият въпрос бе с каква разлика ще победят гостенките. Те увеличиха преднината си дори на 30 точки след третите 10 минути - 64-34 в тяхна полза.
 
През последната четвърт много силно игра Христина Иванова, а традиционно добри бяха Вероника Джикова и Еми Ушагелова. Именно последната оформи и крайният резултат с кош в последните секунди за 79-44.
 
За Рилски спортист най-много вкара Иванова - 20, а Джикова добави 15. Ушагелова завърши с 11 точки, 8 борби и 6 асистенции, а Стефка Митева овладя 11 борби, но отбеляза едва 7 и не можа да запише дабъл дабъл.
 
За домакините нито една състезателка не вкара повече от 10 точки. Най-близо до това бяха Михаела Дилова с 9 и Румяна Давидкова с 8, а Ана Стойкова овладя 12 борби. Трябва да се отбележи, че за НСА не игра една от най-силните им състезателки - Анита Димитрова, която е контузена.
 
В следващия кръг Рилски спортист почива, а НСА ще гостува на Тони 7 в спор за това кой ще избяга от последната позиция.

ВТОРА ПЕТИЦА
 

1. Берое 07                    32 (12-8)

2. Рилски спортист       30 (10-10)

3. Славия                       26 (7-12)

4. НСА Делта                20 (1-18)
5.
Тони 7                         18 (1-17)

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ВТОРАТА ПЕТИЦА НА А ГРУПА (ЖЕНИ)


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА НСА - РИЛСКИ СПОРТИСТ
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ 
 

КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В А ГРУПА (ЖЕНИ)


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ВЪВ ВТОРАТА ПЕТИЦА (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ВЪВ ВТОРАТА ПЕТИЦА (ЖЕНИ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи