НСА с победа срещу Дунав


НСА с победа срещу Дунав
Мъжете на НСА надвиха Дунав
05-04-2009 20:54

Мъжкият отбор на НСА успя да надвие като домакин в собствената си зала русенския Дунав с 80-66 и с тази победа младите спортисти си се изравниха с отбора на Берое в класирането с 6 победи и 10 загуби. Мачът премина през няколко обрата, а през второто полувреме домакините наложиха своето темпо, на което русенци трудно удържаха.
 
От началото много по-рутинираният състав от Русе пое инициативата и бързо поведе в резултата. Макар и не много голяма в началото, те съумяваха да задържат преднината си. В състава на гостите липсваха няколко от основните им състезатели като Калоян Попов, Борис Стоянов и Иван Друмев. Дори и без тях, резултатът след 10 минути игра бе 20-15 в тяхна полза.
 
През втората част Дунав продължи с по-добрата си игра, но възпитаниците на Румен Трендафилов не се предаваха правеха всичко възможно да сторят обрат. Те почти го постигнаха в средата на частта, но до почивката те вкараха едва 7 точки срещу цели 17 за противника и така след 20 минути игра преднината на русенци бе 9 точки - 39-30.
 
След почивката обаче състезателите на НСА излязоха с по-различно самочувствие, решили да променят случващото се на терена. Те не позволиха на съперника си да вкара кош цели 4 минути, а през това време отбелязаха 13 точки. Така обрата в срещата бе факт. Вместо да реагират, русенци тотално се объркаха и след много добра игра на целия отбора на НСА те вече водеха с двуцифрен аванс – 63-52.
 
До края на мача състезателите на НСА успяха да запазят преднината си и дори малко да я увеличат за своя шести успех за сезона с 80-66.
 
Пореден много добър мач за победителите изигра Галимир Томов. Той бе най-силен за отбора си със своите 29 точки, 9 борби и 5 асистенции. На ниво бяха и Андриан Алипиев и Иван Петков с по 10, а с внушителните 14 борби се отличи Константин Касъров.
 
За Дунав отново Венелин Първанов беше основната действаща единица. Той вкара точно половината от точките на отбора си – 33, като добави и 12 борби за дабъл дабъл. Никой негов съотборник не успя да премине границата от 9 точки, а с по толкова завършиха Юри Казасов и Симеон Савов.
 
В класирането НСА се нареди до Берое, както вече споменахме, а Дунав е единствено пред аутсайдера Спортист Своге с 3 победи и 13 загуби.
 
В следващия кръг, на 12 април русенските зрители ще станат свидетели на битка между Дунав и Черноморец. НСА пък отново ще играе в своята зала, но този път като символичен гост на друг столичен отбор – Славия Термострен.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА НСА - ДУНАВ


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 
КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В А ГРУПА (МЪЖЕ)



Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи