Българи в чужбина


Българи в чужбина
Илиян Евтимов и неговият тим спечелиха мача си
05-04-2009 23:43

В най-силната дивизия на испанското женско първенство – Лига Феменина – българката Евелина Гунева направи много силен мач. Въпреки загубата на Кади ла Сеу от Олеса Еспаньол с 68-62, Гунева записа дабъл дабъл от 16 точки и 12 борби, а добави и 4 асистенции за 39 минути игра. Отборът се намира на десета позиция с 9 победи и 16 загуби. Подобна съдба имаше и Ондарибия на Веселка Тодорова. Отборът падна от Рос Касарес с 99-75, а българката игра едва половин минута. Отборът е на осмо място с 12 победи и 13 поражения.
 
Във втората по сила дивизия на същото първенство победа записа друга българка. Радостина Димитрова и нейният Бургос победиха Макинария Енсино с 84-68. Димитрова игра 29 минути, за които записа 13 точки и 4 борби. Отборът продължава да е на пета позиция в класирането с 19 победи и 7 загуби.
 
В другата група на тази дивизия своя мач изигра още една българка. Мария Цанкова и Ирландесас допуснаха поредна загуба. Този път противникът бе Касабланка, а резултатът – 90-63. За двете изиграни части българката не успя да отбележи. Отборът е на 12-та позиция с 6 победи и 19 загуби.
 
В елита на италианското първенство Гергана Славчева записа загуба със своя Пул Коменсе от Ейсър Приоло с 79-49. Българката игра 31 минути и записа  точки и 4 борби. Отборът е на осмо място в класирането с 11 победи и 15 загуби.
 
Във втора южна дивизия на това първенство Димана Макариева също допусна загуба. Нейният Ромасистеми Помеция бе надигран от Наполи с 67-59. Българката игра 36 минути и имаше 13 точки и 6 борби. Това бе последният мач от редовния сезон за отбора. Той е на четвърта позиция в класирането и в плейофите отново ще играе срещу Наполи. В същата дивизия Роксана Йорданова и нейният Калик Алгеро записаха победа. Отборът победи Алкамо с 63-53, а българката игра 35 минути, през които вкара 17 точки. Алгеро е на 12-то място с 8 победи и 18 загуби и ще се бори за продължаване в плейофите.
 
Деян Иванов спечели първата си победа с Премиата Монтегранаро, откакто започна с италианския отбор преди по-малко от месец. След три загуби преди това, четвъртият мач на близнака с новия му тим бе ознаменуван с успех - 87-79 срещу Скаволини Пезаро, с което този съперник бе изпреварен в класирането и бяха запазени шансовете за място в плейофите. Деян, който неизменно започва с стартовата петица на Монтегранаро, този път игра 22 минути и допринесе за победата със 7 точки, 6 борби и 1 асистенция. Тимът, след като прекъсна серията си от загуби, е един от четирите, делящи местатa от 8-о до 11-о с по 11 победи.
 
Илиян Евтимов и неговия Дойчебанк Скайлайнърс постигнаха победа в германската лига. Отборът се наложи над Джайънтс Дюселдорф с 64-58. Българинът игра 11 минути, вкарвайки 8 точки, към които добави 2 борби. Скайлайнърс се намира на шесто място с 18 победи и 11 загуби.
 
Приморие Херцог Нови на Симеон Найденов записа победа с 89-71 над Морнар Бар в плейофен мач в Черна гора. Българинът реализира 11 точки, а победата е трета за отбора в тази част на първенството.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи