Зала „Конгресна” във Варна приема Финалната четворка за юноши в сряда и четвъртък


Зала „Конгресна” във Варна приема Финалната четворка за юноши в сряда и четвъртък
След кадетите и юношите ще играят Финална четворка
06-04-2009 10:00

Финалната четворка от Младежката лига за юноши ще се изиграе в сряда и четвъртък в зала „Конгресна” в Двореца на Културата и Спорта във Варна. В нея ще участват четирите най-силни отбори от редовния сезон на лигата – Черно море, Лукойл Академик, Рилски спортист и Левски. Младежката лига за юноши, както и тази за девойките е нова инициатива на БФБ.
 
В първия ден от Финалната четворка ще се изиграят двата полуфинала, а именно от 18.00 часа Черно море-Левски и преди тях от 16.00 Лукойл Академик-Рилски спортист. На другия ден е мачът за 3/4 място между победените от двата полуфинала, а веднага след тях ще играят победителите за определяне на първия шампион от Младежката лига.
 
Големият фаворит за титлата е отбора на Черно море, който допусна само една загуба от редовния сезон на това състезание. Много добре се представиха и юношите на Лукойл Академик – с четири загуби, следвани Рилски спортист със 6 и Левски с актив от 8 победи и 9 загуби. Въпреки надмощието на варненци по време на редовния сезон, очакванията са за много интересен турнир. На финалите на държавното първенство през миналия сезон Черно море отново бе голям фаворит, но бе изненадан от юношите на Рилски спортист, които им отмъкнаха титлата след невероятен финал.

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)
 
ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи