ЮЗУ е вторият финалист в ЮАБЛ "Старт" след драматична победа


ЮЗУ е вторият финалист в ЮАБЛ "Старт" след драматична победа
ЮЗУ Неофит Рилски победи Старт
07-04-2009 10:08

Отборите на ЮЗУ „Неофит Рилски” и Старт излезнаха един срещу друг в мач за определяне на втория финалист в Югозападна Аматьорска Баскетболна Лига „Старт”. ЮЗУ имаха да наваксват четири точки от първия мач и въпроса беше дали ще могат този път да се противопоставят по-успешно на Старт.

Началото на първата четвърт беше по-добро за Старт, които с по-добра игра успяха да поведат с 5 точки. Към края обаче последва събуждане от страна на студентите и те стопиха преднината на конкурентите си. Резултатът от първата част бе равен 13:13.

Но студентите подобриха играта си и втората част протече изцяло под тяхното темпо. Две тройки на македонския гард Александър Дацевски в началото на частта дадоха тласък на ЮЗУ и те успяха да спечелят частта с 22:13.

Третата четвърт беше най-мъчителна за зриителите. Двата отбора се опитваха да се наддиграят и действаха много предпазливо. Бяха извършени голям брой нарушения, и доста често се налагаше на състезателите да застават зад линията за изпълнение на наказателен удар. Уви, късмета не беше с нито един от двата отбора и те регистрираха катострофално ниска успеваемост от наказателни удари, около 20 %. Старт все пак успяха да спечелят частта с 10:9 а и с това да намалят изоставането си на 8 точки.

Последната четвърта четвърт беше спечелена от Старт с 21:18, като остана съмнение за неотсъден фаул за символичните гости секунди преди края. Този фаул би пратил мача в продължения, но съдиите бяха близо до ситуацията и прецениха че такъв няма въпреки бурните протестите от страна на играещия треньор на СтартХристо Мирчев.

Крайният резултат от срещата - 62:57 – класира студентите на финал, които успяха да покажат характер и да наваксат изоставането си от 4 точки в предния мач. На финала те ще излезнат с победителите от другия полуфинал, а именно Тим 100.

Наградата „играч на мача” спечели Явор Иванов от Старт, който отбеляза 27 точки. От ЮЗУ най-резултатен бе Александър Дацевски с 24 точки.

Финалните срещи между ЮЗУ „Неофит Рилски” и Тим 100 ще се играят на 12 и 13 април от 19:15 часа, отново в зала „Скаптопара”.

ЮЗУ: Иван Крайков(5т.), Асен Иванов(2т.), Николай Начев(2т.), Александър Дацевски(24т.), Стойчо Наков, Влатко Стоиловски(4т.), Душко Степановски(0т.), Георги Сотиров(0т.), Пламен Тодоров(11т.), Христо Урумов( 4т.), Димитър Георгиев(9т.)

Старт: Росен Бобошевски(2т.), Рангел Младенов(2т.), Христо Мирчев(7т.), Иван Пармаков(6т.), Стоил Ацев( 6т.), Владислав Равначки(0т.), Явор Иванов(27т.), Петър Равначки(2т.), Николай Янакиев(3т.), Мартин Трионджиев, Валентин Митов(2т.), Зоран Митов
 

Коментари
winbet
ИНТЕРЕСНО ОТ МРЕЖАТА
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи