ЮЗУ е вторият финалист в ЮАБЛ "Старт" след драматична победа


ЮЗУ е вторият финалист в ЮАБЛ "Старт" след драматична победа
ЮЗУ Неофит Рилски победи Старт
07-04-2009 10:08

Отборите на ЮЗУ „Неофит Рилски” и Старт излезнаха един срещу друг в мач за определяне на втория финалист в Югозападна Аматьорска Баскетболна Лига „Старт”. ЮЗУ имаха да наваксват четири точки от първия мач и въпроса беше дали ще могат този път да се противопоставят по-успешно на Старт.

Началото на първата четвърт беше по-добро за Старт, които с по-добра игра успяха да поведат с 5 точки. Към края обаче последва събуждане от страна на студентите и те стопиха преднината на конкурентите си. Резултатът от първата част бе равен 13:13.

Но студентите подобриха играта си и втората част протече изцяло под тяхното темпо. Две тройки на македонския гард Александър Дацевски в началото на частта дадоха тласък на ЮЗУ и те успяха да спечелят частта с 22:13.

Третата четвърт беше най-мъчителна за зриителите. Двата отбора се опитваха да се наддиграят и действаха много предпазливо. Бяха извършени голям брой нарушения, и доста често се налагаше на състезателите да застават зад линията за изпълнение на наказателен удар. Уви, късмета не беше с нито един от двата отбора и те регистрираха катострофално ниска успеваемост от наказателни удари, около 20 %. Старт все пак успяха да спечелят частта с 10:9 а и с това да намалят изоставането си на 8 точки.

Последната четвърта четвърт беше спечелена от Старт с 21:18, като остана съмнение за неотсъден фаул за символичните гости секунди преди края. Този фаул би пратил мача в продължения, но съдиите бяха близо до ситуацията и прецениха че такъв няма въпреки бурните протестите от страна на играещия треньор на СтартХристо Мирчев.

Крайният резултат от срещата - 62:57 – класира студентите на финал, които успяха да покажат характер и да наваксат изоставането си от 4 точки в предния мач. На финала те ще излезнат с победителите от другия полуфинал, а именно Тим 100.

Наградата „играч на мача” спечели Явор Иванов от Старт, който отбеляза 27 точки. От ЮЗУ най-резултатен бе Александър Дацевски с 24 точки.

Финалните срещи между ЮЗУ „Неофит Рилски” и Тим 100 ще се играят на 12 и 13 април от 19:15 часа, отново в зала „Скаптопара”.

ЮЗУ: Иван Крайков(5т.), Асен Иванов(2т.), Николай Начев(2т.), Александър Дацевски(24т.), Стойчо Наков, Влатко Стоиловски(4т.), Душко Степановски(0т.), Георги Сотиров(0т.), Пламен Тодоров(11т.), Христо Урумов( 4т.), Димитър Георгиев(9т.)

Старт: Росен Бобошевски(2т.), Рангел Младенов(2т.), Христо Мирчев(7т.), Иван Пармаков(6т.), Стоил Ацев( 6т.), Владислав Равначки(0т.), Явор Иванов(27т.), Петър Равначки(2т.), Николай Янакиев(3т.), Мартин Трионджиев, Валентин Митов(2т.), Зоран Митов
 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи