Симеон Варчев: Смазахме ги, но играхме глупаво в последните 5 минути


Симеон Варчев: Смазахме ги, но играхме глупаво в последните 5 минути
Симеон Варчев
07-04-2009 18:02 | в-к Черно море

Симеон Варчев, който е вицепрезидент на баскетболния Евроинс Черно море, не скри обяснението си за поражението на мъжкия тим с 82-89 в Правец от шампиона Лукойл Академик 
 
“Масово оглупяване на отбора ни в последните 5 минути на мача позволи на домакините да обърнат срещата”, коментира Симеон Варчев. „Срещата се получи много особена. В разборите преди нея играчите взеха агресивно участие, с Даниел Димитров искахме те да мислят какво да правим на терена. Обаче започнахме убийствено зле. Пълен “гипс” сполетя лидерите, никой не знаеше какво точно се случва. Полека-лека се окопитихме и ги смазахме, тяхната агитка дори почна да вика за нас. При 72:80 преднина минути преди края вече не виждах какво могат да ни противопоставят. Обратът обаче стана именно заради споменатото оглупяване. Близо 10 грешки направихме за финал, вкараха ни 17 точки срещу 2 наши и мачът приключи. Уплашен съм от подобен развой на събитията. Страшно ми е да си спомня какво видях, защото не ми излиза от главата обяснението какво се случи в решителния двубой за Балканската лига в Скопие.”

Варчев очаква обяснение от отбора, който и този път отърва глобите благодарение на добрината на клубния благодетел Асен Христов. В събота гостува Ямбол, а реално за “Морето” е третото място за плейофите. Вицепрезидентът на “моряците” добави, че финалната четворка на Младежката лига “Дерби” е изключително важна за отбора и не пропусна да благодари на Е.ОN за оказаната помощ в продължение на 3 години. За турнира в Двореца помогна и синът му Бисер Варчев.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи