Три мача от НБЛ днес, дербито в Самоков


Три мача от НБЛ днес, дербито в Самоков
Спартак гостува в Самоков на Рилски спортист
08-04-2009 01:57

И трите мача от 21-ия кръг на Националната Баскетболна Лига са днес. Единият от тях е с ясен краен победител, тъй като в него ще играят шампионите от Лукойл Академик срещу аутсайдера Сливен. Три победи от оставащите щест мача до края ще стигнат на „студентите” да спечелят редовния сезон от лигата, а без съмнение тази днес ще им бъде най-лесната. 
 
Левски гостува на Ямбол в търсене на 14-ия си успех в лигата от началото на сезона. Той на практика почти сигурно ще им гарнатира второто място преди плейофите. Досега „сините” спечелиха Ямбол с лекота и в трите си срещи през този сезон като най-малката победа бе с 20 точки като гости в зала „Диана”.  Играчите на Иван Чолаков са способни да изненадат понякога съперника си, но това тази година се случва доста рядко. Те имат само 6 победи, от които три са над Сливен, една е след продължение над Черно море, Рилски спортист пък бяха победени с една точка в самия край, а Спартак Плевен бяха хванати „по бели гащи” пред собствена публика след като биха Лукойл Академик. Имат временни проблясъци, но като цяло изостават от от петицата в шампионата.
 
Левски спечели купата на България абсолютно заслужено, но оттогава мина близо месец и е време тимът на Тити Папазов да се концентрира върху шампионата. Откакто завоюва трофея в Плевен, Левски имат изиграни само две срещи, едната от които срещу Сливен. Във втората с шампиона Лукойл Академик те имаха предимство през по-голямата част от мача, но накрая не успяха да завържат повече битката за първото място. Сгъстеният цикъл от мачове до края на редовния етап от шампионата ще помогне на Левски да набере скорост преди началото на плейофите.
 
Третата среща и разбира се най-интересната от всичките днес е между Рилски спортист и Спартак Плевен в Арена Самоков. Досега през сезона плевенчани водят с 2-1, а Рилецо ще търси първи успех пред собствена публика. Единствената им победа над днешния съперник дойде в първия кръг като гост в Плевен. В следващите два мача Спартак взе своето, но сега ще трябва да гони успех в Самоков по всяка вероятност без двама от основните си състезатели – Саша Топчов и Илия Станков.
 
Отборите на Рилски спортист и Спартак Плевен ще водят ожесточена битка за третото място в крайното класиране от редовния сезон заедно с Черно море. В оставащите кръгове тези три отбора ще имат общо три мача помежду си, а днешната битка в Самоков е един от тях. Може да се окаже, че и точковата разлика в тези двубои да има голямо значение, а конкретно за срещата между Рилски спортист и Спартак след три изиграни срещи досега е плюс 14 в полза на плевенчани. Всичко това, ако само тези два тима имат равен брой точки накрая. Ако във въртележката влезе и Черно море, тогава нещата стават далеч по-сложни. Варненци са с най-добър точков актив в срещите между тези три отбора, но пък гостуват както в Плевен, така и в Самоков до края на редовния сезон.

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖE)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 
КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В НБЛ (МЪЖЕ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи