Ръководството на БК „Тунджа” с първа пресконференция


Ръководството на БК „Тунджа” с първа пресконференция
Ямбол с нов изпълнителен директор
08-04-2009 13:25

В пресклуба на зала „Диана”, новоизбраният управителен съвет на БК „Тунджа” даде първата си пресконференция. Пред журналисти и общественици бе прочетено обръщение към младите хора в Ямбол, до любителите на баскетбола в града, до представители на бизнеса, до гражданите на града. В него се начертават насоките на работа на ръководството, целите и амбициите за петгодишния мандат. Като основна посока за развитието на баскетбола в Ямбол ще са усилията да се работи с децата. Обединяване на всички клубове в града в името на единна и целенасочена съвмесна работа. Това ще стане с работа с училищата, организиране на състезания, засилване на интереса към този красив спорт. Краен резултат е създаване на баскетболна академия в града, която да е „инкубатор” за млади таланти. Целта ще е и успешно представяне на ямболският баскетбол във всички възрастови групи.


Намеренията са да се възстанови баскетболната аматьорска лига, провеждана до преди 2-3 години в града.


Друга амбициозна задача е реконструкцията на зала „Диана”, за да може да се лицензира по новите изисквания и да могат да се играят срещите от държавното първенство, както и кандидатстване за различни спортни мероприятия. Създаден е идеен проект за ремонта на залата, като тя да се превърне в многофункционално спортно съоражение. Предстои гласуванета на ремонта в Общинският съвет и възлагане на обществена поръчка за изпълнението. Очакванията са капацитета на залата да надхвърли 3 000 зрители.


Идеята на новото ръководство е да се организира бюджет поне 500 000 лв., достатъчен за нормално протичане на баскетболния сезон. Част от парите ще се предоставят на баскетболната академия, която постепенно ще разполага с по-голям собствен бюджет. С това са се заели председателя Валентин Ревански, както и членовете на съвета Видьо Видев и Кольо Колев. Работата с подрастващите се възлага на Христо Христов и Михаил Шефкенов. Назначен е изпълнителен директор, който ще се занимава с организационната дейност на клуба. Това задължение е възложено на Христо Добрев, като той представи и част от амбициозните идеи за развитиета на баскетболният клуб. Разбира се основен акцент ще е представянето на мъжкият отбор, лицето на цялата дейност на съвета.


Управителният съвет гарантира едно прозрачно и ясно управление, като се ангажират с предоставяне на ежегоден финансов отчет за изразходване на средствата. Работата на съвета ще е отворен, диалогичен, като ще разчитат и на помощта на всеки, който има желание и възможности да помогне. Ръководството е отворено за комуникация, предложения и идеи от любителите на баскетбола в града. Всяко взето решение ще бъде достояние на всеки инетересуващ се.
 

Желанието е да се постигне мотото „Един град, един отбор”.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи