Левски с убедителен успех в Ямбол


Левски с убедителен успех в Ямбол
Торо с най-много точки за победата на Левски
08-04-2009 21:04

Отборът на Левски постигна поредна победа, този път при гостуването в зала "Диана" над Ямбол. "Сините" надиграха съперника си с 84-101. Голямата разлика не е показателна за мача и победата не бе лесна. Ямбол до края на третата част показваха "зъби" и затрудняваха максимално играта на Левски. Имаше моменти, когато бяха на крачка да обърнат мача.
 
Началото бе добро за гостите и те се възползваха от разсеяността на ямболии, за да поведат. Постепенно обаче Ямбол поизравни играта, но имаше малшанс при четири поредни стрелби за три точки. Левски също не вкарваше и така се задържа разликата 4-6. След средата на частта и двата отбора се активизираха и коригираха стрелбата си. Много силни отигравания имаше за Маркъс Хол, който бе "неуловим" за защитата на домакините. Арнас Казлаускас добави две поредни тройки и разликата постепенно се увеличаваше. В края на частта играчите на Ямбол направиха много грешки в атака, което накара Иван Чолаков да вземе прекъсване. То обаче не даде резултат, домакините бяха максимално затруднени в защита и това позволи на Левски да вкара цели 34 точки в първия период.
 
Мачът продължи по същия начин - доста грешки за Ямбол, от които се възползваше Левски, за да бележи лесни кошове. Това може би заблуди момчетата на Тити Папазов и след 4 минути игра те се отпуснаха, което веднага бе използвано и разликата се стопи от 12 до 6 точки. Това накара Папазов да вземе прекъсване и да даде указания на отбора си. Въпреки това Ямбол бе набрал скорост и това доведе до застрашително намаляне на преднината за Левски. "Сините" обаче показаха, че са опитен тим и затегнаха защитата, а играчите на Ямбол направиха пет поредни грешки в атака. По този начин разликата бързо скочи на 8 точки. Две минути преди почивката домакините направиха бърза серия от 7-0 и вдигнаха публиката по трибуните. Стигна се до изравняване 52-52, тридесет секунди преди края на полувремето. С кош на Стефан Георгиев "Торо", Левски се оттегли за почивка с крехка преднина от две точки – 52-54.
 
В първите минути на третата част Левски отново дръпна напред. Двата отбора се вкопчиха в люта битка за всяка топка и предложиха силен спектакъл за публиката. Постепенно Ямбол стопяваше пасива си и след 26 минути игра разликата се стопи отново до 3 точки. Тук обаче Левски със силна защита прекърши съперника си и след серия от 0-13 буквално реши мача. За пореден път късата резервна скамейка на отбора на Ямбол не му позволи да постигне обрат. Умората се натрупа в основните играчи и те не успяваха да противодействат на добре организираните атаки на "сините".
 
Натрупаната преднина от 17 точки определено предреши края на мача. В последните десет минути двубоят се доигра, играчите на Левски лесно стигаха до стрелба и често бяха точни, с което не позволяваха на Ямбол да се върне в мача. Дори и трите поредни тройки на Дурчев не успяха да върнат надеждите на домакините за обрат. В крайна сметка Левски постигна заслужена победа и затвърди второто си място.
 
За Ямбол силен мач направи Станислав Говедаров, нанизал 25 точки, а Дурчев добави 17.
 
В отбора на Левски петима играчи са с над 10 точки, като с най-много е Стефан Георгиев - 18. Златин Георгиев и Арнас Казлаукас вкараха по 17.
 
В следващия кръг на НБЛ в събота Ямбол гостува на Евроинс Черно море, а в неделя Левски посреща Спартак Плевен.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ - ЛЕВСКИ
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖE)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 
КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ТОП 10 НА 22-ия КРЪГ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи