Хрисимир Димитров - MVP на 22-рия кръг в НБЛ


Хрисимир Димитров - MVP на 22-рия кръг в НБЛ
Хрисимир Димитров
09-04-2009 11:47

Истинско чудо е, че сърцатият капитан на Спартак Плевен Хрисимир Димитров досега не беше ставал MVP на някой кръг в Националната баскетболна лига. Със силните си и постоянни игри той попада вече за 10-и път в Топ 10 (3 пъти е бил в челната тройка), но първата му титла MVP идва точно, когато геройствата му не помогнаха на Спартак да обърне и спечели мача си срещу Рилски спортист. Все пак плевенчани бяха близо до пълен обрат като гости в Самоков, а благодарение на това успяха и да изпълнят своята програма-минимум - да загубят с по-малко от 15 точки, за да имат предимство в преките двубои срещу Рилецо. А за този частичен успех безспорно с най-голяма заслуга е именно Хриси Димитров.
 
Не случайно и в самия репортаж за мача нарекохме плевенския капитан "човек оркестър" за неговия отбор. И досега, през целия сезон, той наистина правеше всичко - стреляше и пробиваше, за да вкарва, бореше се под двата коша, раздаваше пасове, хвърляше се да отнема топки... И снощи в Самоков бе така - 26 точки, 11 борби и 7 асистенции, като с още 3 завършващи подавания би постигнал рядък трипъл дабъл. Всъщност, със своите универсални качества, Хриси не за пръв път този сезон се доближава до трипъл дабъл: само преди три дена той бе на 1 асистенция и 2 борби от такъв, в малкия финал за 3-4 място на Купа България остана само на 2 асистенции, а в един двубой дори го постигна (с 13 точки, 10 борби и 11 асистенции), но това бе контрола - мач от турнира "Петър Майсторов" в Ямбол миналия септември.
 
След Хриси Димитров, чийто коефициент на ефективност е 33, втори в класацията с 27 остана Николай Върбанов. С 19 точки, стрелба 8/10 и 11 овладени борби, 23-годишният център "избухна" с такъв силен мач за първи път, откакто се присъедини към Лукойл Академик през зимния трансферен прозорец. Досега не му бяха давани особени шансове да играе много минути и в изявите му с екипа на студентите го бяхме запомнили само с едни 3 "чадъра" срещу Динамо Москва.
 
Трети, с коефициент 24 остана Драгослав Папич от Рилски спортист. Сърбинът продължава да прави много силен пролетен полусезон и сега за втори пореден път е в Топ 3 на класацията. Срещу Спартак Плевен той бе най-резултатен за своя тим с 24 точки, а овладя и 6 борби.
 
Най-добър реализатор на втори пореден кръг е Хрисимир Димитров, след като в предния той подели това звание с други двама. Тогава той бе на върха и по отбелязани точки, и по асистенции. Сега пък е номер едно по всикчите три най-важни показателя - точки, борби и асистенции. Все пак по последните два дели първото място с други играчи - по 11 борби имат също Николай Върбанов и Травис Питърсън, а със 7 асистенции е и Уили Дийн. С най-много отнети топки в кръга - 4 - е Джеремая Босуел от Сливен.
 
След 22-рия кръг временни лидери в общото класиране по отделните показатели средно на мач са: Травис Питърсън (коефициент - 20.0), Маркъс Хол (точки - 22.3), Байрън Сандърс (общо борби - 10.7, борби в защита - 7.9, борби в нападение - 2.8 - и блокове - 1.5), Бранко Миркович (асистенции - 4.6) и Хрисимир Димитров (отнети топки - 2.32).
 
(Забележка: Играчи, които са напуснали отборите си в НБЛ преди началото на втората фаза в лигата, отпадат от тези класации за сезона.)

ТОП 10 НА 22-ри КРЪГ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖE)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи