Константин Папазов: Толкова гласове за баскетбола е добър атестат


Константин Папазов: Толкова гласове за баскетбола е добър атестат
Папазов и Георгиев получиха наградата(сн. Gong.bg)
09-04-2009 15:18

Старши треньорът на Левски Константин Папазов прие филофософски признанието за отбора му в анкетата на Пресклуб България за най-добър тим за месец март. „Сините” спечелиха 10 от гласовете на гласуващите журналисти, докато втори остана друг баскетболен отбор – този на мъжкия Рилски спортист с 9 гласа.
 
„19 от гласовете за баскетбола са един наистина добър атестат за нашия спорт. Радвам се много, че журналистите са оценили нашия успех и два баскетболни отбора са получили толкова много гласове. Успеха на Рилски спортист също е много голям. Виждам сега, че разликата е била много малка, но и Рилски спортист можеше да бъде заслужено на първо място.”
 
За последно Папазов бе получил наградата на Пресклуб България за най-добър негов тим преди, когато бе треньор на Лукойл Академик. Попитан да сравни двете награди, Тити каза:
„За мен може би тази награда сега е по-стойностна, тъй като сегашния отбор на Левски отстъпва значително по финансови параметри на онзи отбор на Лукойл Академик. Годината тръгна изключително трудно, но искам още веднъж да благодаря на играчите, че показаха морал и направиха всичко възможно да запазим отбора на Левски. Удовлетоверен съм, че те останаха и след това бяха възнаградени реално и от спортно-техническа гледна точка. В Левски има нещо магнетично. Благодаря на Велдер Груп, които се появиха в този критичен момент, надявам се занапред да имаме възможността да работим в друга остановка. Световната финансова криза засегна и нас и ние трябва да сме благодарни на всички тези хора, които дават за спорта. Разбира се, тук трябва да спмена, че всички вярват и на Данаил Петров и неговата изключителна коректност през всичките тези години, през които издържа отбора.”
 
Относно шансовете на отбора да се пребори с Лукойл Академик за първото място в рдовния етап на шампионата, Папазов каза:
„Трудно можем да станем първи след като допуснахме тази загуба от Лукойл Академик миналата седмица. Но пък сме много близко до второто място и в остващите пет кръга имаме шанс да се преборим за него.”
 
За контузията на един от основните играчи на тима Станислав Славейков и неговото завръщане на терена, Тити каза, че това може да се случи в един от предстоящите двубои на отбора срещу Спартак в неделя или срещу Рилски спортист идната сряда в Самоков.
 
За качеството на баскетбола у нас през тази година в сравнение с миналата, Тити сподели:
„Бюджета на всички отбори е завишен в сравнение с миналата година и всеки един от отборите е по-силен. Дори и селекцията на Лукойл Академик през тази година е една от най-скъпите досега. Не съм сигурен дали това е повишило класата на отделните отбори, но със сигурност интереса към срещите е далеч по-голям. Иска ми се всички отбори да оцелеят и догодина да имат още по-голяма класа.”

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи