Александър Янев - MVP на Финалната четворка на Младежката лига за юноши


Александър Янев - MVP на Финалната четворка на Младежката лига за юноши
Александър Янев
09-04-2009 16:02

Крилото на Черно море E-on Александър Янев изигра страхотен финален мач, което в добавка към силната му игра и на полуфинала вчера, му осигури първото място в класацията на BulgarianBasket.com за най-полезен играч (MVP) на Финалната четворка на Младежката лига за юноши, проведена във Варна. Класирането се прави от по основен показател средния коефициент на ефективност, който за Янев от двата мача е 31.0. Втори остана Иво Славчев (Левски), който има 27.5. На трето място с 22.5 се нареди Васил Кьосев (Черно море E-on), който пък бе награден като MVP според анкета между треньорите на участващите отбори, а разбира се и той, наред с Янев, имаше основен принос за спечелената титла.
 
В полуфинала срещу Левски Александър Янев вкара 18 точки и обра повече от 1/3 от борбите за своя отбор - 15. С 3 асистенции, 1 блок и стрелба 8/14 тогава той оформи коефицент 27. На финала обаче той изигра още по-силен мач, особено през второто полувреме, и просто отнесе конкуренцията в класацията за MVP. Срещу Рилски спортист варненският талант бе най-резултатен с 24 точки и още по-добра успеваемост на стрелбата от игра - 11/15, а и отново направи дабъл дабъл, овладявайки 12 борби, към които добави и 4 асистенции и 1 отнета топка.
 
Най-добър реализатор на Финалната четворка е Васил Кьосев (общо 48 точки в двата мача), най-добър борец - Станислав Ваклинов (28 овладени топки), най-добър подавач - Тихомир Желев (11 асистенции), с най-много отнети топки е Димитър Филипов (9), а с най-много блокове (по 3) са двама адаши от състава на шампиона Черно море - Симеон Илиев и Симеон Михайлов.

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛНАТА ЧЕТВОРКА
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛНАТА ЧЕТВОРКА

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи