Два отбора на БУБА заминаха за участие на турнира за момчета в Болоня


Два отбора на БУБА заминаха за участие на турнира за момчета в Болоня
Набор 1998 на БУБА баскет също ще играят в Италия
29-04-2009 11:56 | BubaBasket.com

Рано тази сутрин, за участието си в престижния международен турнир "Даймилопту" в италианския град Болоня, заминаха два отбора от школата на БУБА баскет - до 14 и до 10 години. Групата се води от ръководството на клуба в лицето на Борислав Хаджирусев, Едит Гетова и Мануел Марков, треньорките Емилия Кръстева и Теодора Смочевска, и кодиционния треньор Янчо Янчев.
 
След като ви бяхме съобщили за участието на 14-годишните момчета на БУБА баскет в силния турнир, организиран от Фортитудо Болоня, по-късно стана ясно също, че паралелно с големия турнир за родени 1994 година ще има и по-малък турнир, за родени 1998, така че момчетата до 10 години на БУБА баскет също бяха поканени и тази сутрин заминаха за Италия заедно с батковците.
 
Тазгодишното издание на реномираното състезание за подрастващи в Болоня е вече седмото поред, но за първи път български отбор ще вземе участие в него. Поканата за отборите на БУБА баскет е резултат от лични контакти на ръководството на клуба. Организаторите на турнира обаче са знаели и за клубния сайт www.bubabasket.com и са били впечатлени от него, заявявайки, че според тях е много професионално направен, макар и за клуб, занимаващ се с подрастващи.
 
Турнирът започва днес с мач на домакините Фортитудо срещу един от другите италиански отбори - Гранароло - за откриването. Утре са и първите международни срещи при 14-годишните, включително на момчетата на БУБА Баскет срещу връстниците им от германския Франкен Хексер. Утре вечер ще се проведе треньорски семинар за всички наставници на гостуващите отбори, на който лектор ще бъде италианският специалист Чезаре Панкото - старши-треньор на мъжкия отбор на Фортитудо. Турнирът за момчета до 14 години продължава до 3 май, когато са финалите, а от 1 до 3 май паралелно ще се играят и срещите при по-малките - момчетата до 10 години. На 4 май цялата българска делегация пътува обратно за родината.
 
На основния турнир "Даймилопту", за 14-годишните, участват общо 16 отбора - 8 от Италия и 8 от други държави, разпределени в 4 групи по 4. Групите, по примера някои състезания (като световните първенства по тенис), са наречени "Синя", "Зелена", "Жълта" и "Червена", като във всяка от тях има по два италиански тима и два от чужбина. Срещите ще се играят в 4 различни зали в Болоня. Ето и жребият за четирите групи и програмата на отбора на БУБА Баскет в неговата група - "Синята" (всички часове са българско време):
 
СИНЯ ГРУПА
Фортитудо Болоня 2 (Италия)
Кастел Сан Пиетро (Италия)
БУБА баскетбол (България)
Франкен Хексер (Германия)
 
ЗЕЛЕНА ГРУПА
Понтевекио (Италия)
Елепи (Италия)
Поважска Бистрица (Словакия)
Чаплина Ласта (Босна и Херцеговина)
 
ЧЕРВЕНА ГРУПА
Сан Ладзаро (Италия)
Старс Баскет (Италия)
Крушевац (Сърбия)
Фолкънс Тузла (Босна и Херцеговина)
 
ЖЪЛТА ГРУПА
Фортитудо Болоня (Италия)
Гранароло (Италия)
Раднички Крагуевац (Сърбия)
Кечкемет (Унгария)
 
Програма:
30 април
11.30 Франкен Хексер - БУБА баскетбол
1 май
10.00 Фортитудо Болоня 2 - БУБА баскетбол
17.00 Кастел Сан Пиетро - БУБА баскетбол
 
Първенците от четирите групи играят полуфинали на 2 май, а финалите за 3-4 и 1-2 място са на 3 май. В същите два дена има и "утешителни" срещи за места в класирането след четвъртото.
 
Турнира за 10-годишни момчета е по същата система, но има само една група от 4 отбора:
 
Фортитудо Болоня (Италия)
Монте Сан Пиетро (Италия)
Раднички Крагуевац (Сърбия)
БУБА баскетбол (България)
 
Програма:
1 май
17.30 Фортитудо Болоня - БУБА баскетбол
2 май
11.30 Монте Сан Пиетро - БУБА баскетбол
17.30 Раднички Крагуевац - БУБА баскетбол
3 май
12.30 финал за 3-4 място
16.00 финал за 1-2 място

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи