Седем срещи днес, най-интересната в Правец


Седем срещи днес, най-интересната в Правец
Рилецо изненада в Самоков, ще успее ли днес?
11-04-2009 10:46

Седем са общо срещите за мъже и жени днес по различните баскетболни терени у нас. Два мача са от елитната ни Национална Баскетболна Лига, четири от женския шампионат и един от мъжкото първенство в по-долната А група.
 
Като най-интересен се очертава двубоят в Правец, където Лукойл Академик приема Рилски спортист. Това ще бъде последен сблъсък между двата отбора в редовния сезон, а в последния мач тимът от Самоков надделя за първи път след 32 поредни загуби. Веднага след победата на Рилецо над Лукойл Академик, Любомир Минчев подаде оставка и напусна треньорския щаб на „студентите” като по-късно бе заменен от Петко Маринов. Днес в спортния комплекс в Правец Лукойл Академик ще има възможност да се реваншира, а интерес към срещата има и от страна на гостуващия тим. Фен клуба на Рилски спортист се организира и два автобуса от Самоков ще подкрепят тима при трудната им визита в Правец.
 
В другия мач от НБЛ Евроинс Черно море приема Ямбол и ще търси трета победа над този тим в шампионата през тази година. „Моряците” веднъж се препънаха като гости, но пред собствена публика това е малко вероятно да се случи. Евентуалната победа ще бъде тяхна 11-та и ще ги върне на третото място във временното класиране в лигата. Ямбол е непоклатим на шестото място и може само да доиграва редвония сезон и в същото време да се подготвя за плейофите.
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В НБЛ (МЪЖЕ)


В женското първенство предстоят 4 срещи, по две в Първата четворка и Втората петица. Дунав Еконт приема Монтана 2003 в повторение на финала за купата на страната преди десетина дни в Бургас. В другия мач от този предпоследен кръг на най-добрите четири тима Лукойл Нефтохимик ще играе с Миньор Перник пред собствената си публика. И двата мача от Първата четворка обаче са без никакво значение и не може да направят никакви размествания в класирането.

КЛАСИРАНЕ В ПЪРВАТА ЧЕТВОРКА
 

1. Дунав Еконт                 38 (18-2)
2. Лукойл Нефтохимик    36 (16-4)
3. Монтана 2003               33 (13-7)
4. Миньор                           30 (10-10)
 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПЪРВА ЧЕТВОРКА НА А ГРУПА (ЖЕНИ)


Във Втората петица може би най-интересното е, че двата отбора, които са домакини в съответните срещи ще играят на терените на своите гости. Тони 7 „приема” Рилски спортист в Самоков в 15.00, докато от 17.30 Славия ще бъде символичен домакин на НСА в залата на спортната академия в Студентски град.
 
КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВТОРА ПЕТИЦА
 

1. Берое 07                    34 (13-8)

2. Рилски спортист       30 (10-10)

3. Славия                       29 (8-13)
4. НСА Делта                21 (1-19)
5. Тони 7                         21 (2-18)

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ВТОРАТА ПЕТИЦА НА А ГРУПА (ЖЕНИ)


Единственият мач от мъжката А група днес ще бъде между Овергаз и аутсайдера Спортист Своге. Срещата е от 15.30 в столичната зала „Христо Ботев”, а 12-ия успех в този шампионат за момчетата на Янко Янчев не буди никакво съмнение. Това ще бъде и последното домакинство на Овергаз в първенството, а в последната и решаващата среща за второто място те гостуват на Берое в Стара Загора на 26 април.
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В А ГРУПА (МЪЖЕ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи