Закономерен успех изкачи Черно море на трето място


Закономерен успех изкачи Черно море на трето място
Макинтош вкара рекордните си в НБЛ 34 точки
11-04-2009 21:30

Отборът на Евроинс Черно море записа очаквана 11-та победа в НБЛ след 99-83 над Ямбол пред собствена публика във Варна. Така „моряците” вече имат победа повече от преследващите ги по петите в битката за третото място тимове на Рилски спортист и Спартак Плевен. Самоковските баскетболисти не успяха в Правец срещу шампиона Лукойл Академик, докато плевенчани излизат утре в зала „Христо Ботев” в столицата срещу Левски в последен мач от този 23-ти кръг. Варненци се добраха лесно до този успех, а до края на редовната фаза в шампионата им се очертава само още един подобен мач – срещу Сливен на 29 април. Останалите им срещи ще бъдат от трудни, по-трудни. Приемат Левски и Лукойл Академик, а гостуват на преките си съперници за третото място – Спартак и Рилски спортист.
 
Гостите започнаха по-мотивирано двубоя и след 2 минути поведоха с 8 точки - 3-11. Четири минути след началото на първата част домакините успяха да изравнят резултата. До края на първата десетка играчите на Евроинс Черно море все пак успяха да излязат напред с 2 точки аванс – 21-19. На почивката преднината им набъбна на 8 точки – 49-41, а мачът изцяло бе решен в третата част. Варненци я спечелиха с 26-18 и така двата тима влязоха в последната десетка при резултат 75-59. Тя завърши наравно (24-24), а на моменти дори преднината на Черно море достигна и 22 точки. В крайна сметка изненада не можеше да се получи и „моряците” записаха съвсем закономерен успех с 99-83.
 
Кори Макинтош изравни най-доброто си постижение като точки през този сезон – 34. Също толкова той вкара и на Фени Индустри в един от мачовете от Балканската лига. Той направи 6 грешки, но пък и отне 6 топки от съперника и подаде 4 асистенции за коефициент 35 – най-много досега в кръга преди утрешния мач в София. Атила Сантош добави 14 точки и 8 борби, а Брайс Шелдън и Душан Куцопулос останаха с по 11 точки. Нито един от българите в тима не постигна двуцифрен точков актив, въпреки че единствено започналия в стартовата петица Васил Кьосев не се разписа.
 
За гостите от Ямбол Станислав Говедаров бе най-резултатен с 19 точки, въпреки че и най-много подаваше на своите съотборници – 7 асистенции. Павел Маринов влезе като резерва и се отчете с 12 точки, докато Стоян Петков и Иван Марчев завършиха с по 11.
 
В сряда Ямбол ще прекъсне серията от загуби, тъй като приема Сливен у дома. Евроинс Черно море пък ще има много тежка задача ден по-късно, когато ще гостува на Спартак в Плевен в една от решителните битки за третото ямсто в редовния сезон.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ - ЯМБОЛ


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖE)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 
КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В НБЛ (МЪЖЕ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи