Монтана 2003 победи Дунав Еконт в баскетболен трилър


Монтана 2003 победи Дунав Еконт в баскетболен трилър
Вранчева вкара 29 точки в мача
11-04-2009 22:08 | Валентин Ангелов

Състезателките на Монтана 2003 победиха за трети път Дунав Еконт през този сезон, при това днес го сториха на техен терен в Русе. След като веднъж ги надиграха в Монтана за първенство, а после взеха и купата на страната след успех в Бургас, днес момичетата на Славко Димитров победиха в изключителен трилър Дунав в Русе след две продължения със 108-106. Въпреки загубата, русенския тим няма как да бъде изместен от първото място в крайното класиране на редовния сезон. Те имат една победа повече от следващите ги Лукойл Нефтохимик, а в последния мач гостуват в Бургас идния четвъртък. Но дори и да загубят тази среща, Дунав Еконт пак ще са първи в класирането, тъй като имат по-добро съотношение победи/загуби от Лукойл Нефтохимик. До този момент през сезона те нямат поражение от бургазлийки.
 
Победата пък не променя статуквото и на Монтана 2003. Те са твърдо трети в класирането и не могат да бъдат изместени от него в последния кръг, когато играят с Миньор Перник. Победата им над Дунав Еконт е постигната без една от основните им състезателки и MVP на финалния турнир за купата на България в Бургас – Вера Перостийска и това може би я прави еднакво ценна, както и тази предната, когато спечелиха трофея.
 
Мачът премина през големи драми и можеше да бъде спечелен от всеки от двата отбора. Накрая по-голям късмет извадиха гостенките от Монтана и си тръгнаха със заслужена победа от Русе.
 
За успеха на Монтана 2003 с най-голям принос бе Ивелина Вранчева, която вкара 29 точки, хвана 5 борби и подаде 5 асистенции без почивка като игра през всичките 50 минути. Тя застана на линията за наказатлени удари 18 пъти и вкара 15 от опитите си. Зоя Станоева добави 23 точки и 7 борби, а третата от гардовото трио - Румяна Николовска завърши с 20 точки и също толкова овладени топки. Много силно се представиха и Цветомила Петрова – 18 точки и 9 борби, както и Жанета Жельова – 12 точки и 7 хванати отскочили от таблото топки.
 
За русенки Наталия Топалова завърши с дабъл дабъл (неин трети през този сезон) – 22 точки и 12 борби. Зорница Костова добави 20 точки, 8 хванати борби и 6 асистенции, а хърватката Катарина Мърчела изигра най-добрия си мач, откакто пристигна в Дунав – 28 точки и 10 овладени топки.
 
Както казахме, Дунав пътува до Бургас за мач с Лукойл Нефтохимик в четвъртък идната седмица. Монтана 2003 пък на същия ден гостува в Перник на Миньор.

КЛАСИРАНЕ В ПЪРВАТА ЧЕТВОРКА
 

1. Дунав Еконт                 39 (18-3)
2.
Лукойл Нефтохимик    38 (17-4)
3.
Монтана 2003               35 (14-7)
4.
Миньор                           31 (10-11)
 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПЪРВА ЧЕТВОРКА НА А ГРУПА (ЖЕНИ)


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДУНАВ ЕКОНТ – МОНТАНА 2003


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ) 
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 
КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В А ГРУПА (ЖЕНИ)


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ПЪРВАТА ЧЕТВОРКА (ЖЕНИ) 
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ПЪРВАТА ЧЕТВОРКА (ЖЕНИ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи