Лукойл Нефтохимик бие Миньор в мач без значение


Лукойл Нефтохимик бие Миньор в мач без значение
Неро и Самбурска бяха най-добри за Лукойл
11-04-2009 23:47

Мачът между Лукойл Нефтохимик и Миньор беше без значение за класирането в Първата четворка на женската А група, но въпреки това се получи много интересен, оспорван и резултатен. В бургаската зала "Бойчо Брънзов" накрая победата бе за домакините - 77-75. Но нямаше да е незаслужено и ако отборът от Перник, заемащ твърдо четвъртото място, се бе поздравил с неочакван успех срещу втория в класирането.
 
Още през първата четърт двата отбора редуваха успешни атаки, като бургаският тим водеше, но с минимална разлика - между 1 и 5 точки. Втората част започна при 22-20, но още в началото й опитният отбор на Миньор обърна резултата в своя полза и в продължение на цели 20 игрови минути поддържаше преднина, която стигна до 6 точки на почивката (39-45) и дори 8 в един момент от третата четвърт. Все пак във финалните секунди на третата част Лукойл изравни, а в последната двата тима се редуваха да повеждат, но накрая щастието се усмихна именно на тима от Бургас. Петя Джамбазка можеше да донесе престижна победа за перничанки с тройка в последната им атака, но пропусна и мачът завърши с две точки разлика в полза на Лукойл Нефтохимик.
 
Типично за двата отбора, треньорите Иван Лепичев и Валентин Петров използваха доста "къси" ротации - за Лукойл влязоха в игра 7 състезателки, а за Миньор - само 6. Титулярките и на двата тима обаче показаха защо толкова се разчита на тях и играят почти по 40 минути (някои от тях и пълни 40): всички 10 баскетболистки от двете стартови петици вкараха по 9 или повече точки в тази среща, а 9 от тях са с двуцифрен коефициент на ефективност.
 
Най-резултатна и най-полезна за Лукойл бе Олена Самбурска с 29 точки и коефициент 22, а Лори Неро се отличи с дабъл дабъл от 16 точки и 10 борби (коефициент 19). Три от състезателките на Миньор реализираха по 16 точки, като две от тях - Радмила Нешева и намиращата се в отлична форма Камелия Михалкова - са с коефициент 21.

КЛАСИРАНЕ В ПЪРВАТА ЧЕТВОРКА
 
1. Дунав Еконт                 39 (18-3)
2.
Лукойл Нефтохимик    38 (17-4)
3.
Монтана 2003               35 (14-7)
4.
Миньор                           31 (10-11)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПЪРВА ЧЕТВОРКА НА А ГРУПА (ЖЕНИ)
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ НЕФОХИМИК - МИНЬОР
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ) 
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 
КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В А ГРУПА (ЖЕНИ)
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ПЪРВАТА ЧЕТВОРКА (ЖЕНИ) 
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ПЪРВАТА ЧЕТВОРКА (ЖЕНИ)

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи