Кори Макинтош - MVP на 23-тия кръг в НБЛ


Кори Макинтош - MVP на 23-тия кръг в НБЛ
Кори Макинтош
13-04-2009 02:28

След временната българска доминация на челните позиции на нашата класация за MVP (изразена в присъствието на българин на върха в нея в последните три поредни кръга на Националната баскетболна лига и в 4 от последните 6) сега тя се върна към нормалното си състояние. С други думи - отново чужденец е MVP на кръга. И отново това е американец, след като баскетболисти от САЩ бяха MVP на 14 от първите 18 кръга в НБЛ. 7-ият представител на родината на баскетбола, който направи това, е гардът на Евроинс Черно море Кори Макинтош.
 
Играчът на варнеския тим, който прави най-много опити да порази коша на съперника, обикновено е именно Макинтош. 23-годишният американски баскетболист има по 13.6 стрелби средно на мач, докато никой друг от съотборниците му не е с двуцифрена стойност по този показател. Понякога това изиграва лоша шега на отбора на Черно море, ако на Кори не му върви стрелбата. Но ако му потръгне, става страшно за съперника. Това изпита на гърба си в събота вечер и отборът на Ямбол, в чийто кош Макинтош наниза 34 точки. Освен това той подаде 4 асистенции и "открадна" 6 топки. Разбира се, особено срещу по-силни съперници, не винаги многото точки на един играч водят до победа, а понякога за отбора е по-ценно просто да пазиш добре човека си, отколкото да запишеш 6 отнети топки... Но, така или иначе, статистиката на Кори Макинтош в този мач си е впечатляваща, като изключим 6-те му грешки.
 
Не по-малко впечатляващи са цифрите срещу името на Маркъс Хол от разгромната победа на неговия Левски над Спартак Плевен - 33 точки (4 тройки и успеваемост 10/11 за 2 точки), 6 борби и 3 асистенции. С това той събра коефициент 34 и съвсем малко (например още един кош) не му достигна да изпревари в класацията за MVP Макинтош, който е с 35.
 
Трети, и първи българин (и първи не-американец), в класирането е съотборникът на Хол Стефан Георгиев "Торо", който е с коефициент 30 (21 точки, 8 борби, 3 асистенции и 2 блока). По-надолу в класирането обаче има още двама американци - играчите на Лукойл Академик Уили Дийн (4-то място) и Лимайър Голдуайър (7-о място), което прави общо 4 представители на тази държава сред първите 7, и четиримата - гардове.
 
Най-добър реализатор на кръга е Кори Макинтош, на когото това му се случва за втори път, а и цели 5 пъти той е бил в Топ 3 на най-добрите стрелци в отделни кръгове; въпреки това, може би защото набляга повече на вкарването на точки, едва за първи път той става MVP. С най-много борби в кръга, вече за 6-и път този сезон, е Байрън Сандърс (Ямбол) с 13. Първото място по асистенции (с по 7) делят трима - Станислав Говедаров (Ямбол), Чарли Джоунс (Левски) и Пламен Алексиев (Евроинс Черно море).
 
След 23-тия кръг временни лидери в общото класиране по отделните показатели средно на мач са: Маркъс Хол (коефициент - 19.85 - и точки - 22.8), Байрън Сандърс (общо борби - 10.8, борби в защита - 7.9, борби в нападение - 3.0 - и блокове - 1.7), Бранко Миркович (асистенции - 4.4) и Хрисимир Димитров (отнети топки - 2.2).
 
(Забележка: Играчи, които са напуснали отборите си в НБЛ преди началото на втората фаза в лигата, отпадат от тези класации за сезона.)

ТОП 10 НА 23-ти КРЪГ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖE)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи