Две дербита за два дни - днес в Самоков, утре в Плевен


Две дербита за два дни - днес в Самоков, утре в Плевен
Утре Спартак посреща Черно море в дербито на кръга
15-04-2009 13:40

С два мача в Самоков и Ямбол днес стартира поредният кръг от Националната баскетболна лига. Безспорно по-интересната среща е тази между Рилски спортист и Левски, докато в Ямбол едва ли местният тим ще има проблеми срещу съседите си от Сливен. Утре по програма е другото дерби от този 24-и кръг, в Плевен Спартак посреща Евроинс Черно море в директна битка за третото място.
 
Точно в 18.00 часа днес стартира срещата в Арена Самоков между Рилски спортист и Левски, което ще бъде седми сблъсък между двата тима този сезон. Два пъти Рилски спортист и Левски се срещнаха в Балканската лига, три пъти в Националната лига и веднъж на полуфинал за купата на България. "Сините" имат положителен баланс от 4 победи и 2 загуби. Интересното в този двубой ще бъде, че играят двата отбора, които имат спечелени купи досега през годината – Левски спечели Националната купа, докато Рилски спортист грабна първата балканска титла преди по-малко от месец в Самоков. И докато момчетата на Тити Папазов почти са си осигурили второто място в НБЛ преди плейофите, то тези на Александър Тодоров се борят за третото. До края на редовния сезон им остават 4 срещи, а Рилски спортист ще има най-трудната задача именно днес срещу Левски. Победи във всичките мачове до края ще им дадат сериозни шансове да завършат на третото място и да имат домакинско предимство в първия кръг от плейофите. Левски ще играе в този етап (четвъртфинали) със Сливен.
 
Двубоят в Ямбол е само за престиж, двата тима не могат да си променят класирането в таблицата и е ясно, че ще бъдат шести и седми преди началото на плейофите. Сливен, както казахме, ще се изправи срещу Левски, докато Ямбол ще срещне заелия трето място в крайното класиране.
 
Двубоят в Плевен утре ще бъде един от ключовите за разпределение на местата от 3-то до 5-то. Спартак играе с Черно море за последен път в редовния сезон и гони разлика от минимум 12 точки. Първите два мача между тези два тима завършиха с по 5 точки разлика, а третият във Варна - 11 плюс за Черно море. Сега плевенчани търсят победа с 12 точки, за да може при евентуално равенство между двата тима по актив (победи/загуби) накрая да бъдат пред "Моряците". Ако в тази въртележка влезе и Рилски спортист, то нещата ще се решат от разликата в последния мач между тези отбори – в Самоков, когато Рилецо приема Черно море. Ще бъде валиден коефициентът "брой вкарани към брой получени точки" в срещите между тези три състава.

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖE)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 
КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В НБЛ (МЪЖЕ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи