Даниел Димитров: Плевенчани нямат с какво да ни изненадат


Даниел Димитров: Плевенчани нямат с какво да ни изненадат
Даниел Димитров (сн. Ole-bg.com)
15-04-2009 16:21 | в-к Позвънете новини

Наставникът на варненския баскетболен клуб Евроинс-Черно море Даниел Димитров заяви, че предстоящите мачове от Националната лига срещу Спартак Плевен, Левски и Рилски спортист са най-важни за класирането на отбора преди финалните плейофи. "Моряците" в момента се намират на третата позиция, а в четвъртък гостуват на на Спартак Плевен.
 
"Целта ни е да завършим колкото се може по-напред в класирането преди плейофите. За десет дни ще играем три мача срещу основните ни конкуренти, като имаме две гостувания. Тези мачове ще дадат отговор дали сме си научили уроците и дали можем да постигнем нещо голямо", коментира за "Позвънете Новини" Даниел Димитров.


Младият специалист заяви, че единственото нещо, за което мислят баскетболистите му, е предстоящия мач със Спартак. "Трябва да дадем най-доброто от себе си. За радост на цялото треньорско ръководство всички състезатели са напълно здрави и ще могат да играят. Познаваме добре плевенчани и не вярвам с нещо да ни изненадат. Според мен, мачът ще се реши с индивидуалните качества на баскетболистите. Не вярвам загубата от Левски с 45 точки да повлияе психически на Спартак. Тази разлика е нереална. Плевенчани ще искат да си го изкара на някого, но мога да гарантирам, че това няма да е Черно море. Те не са играли пред собствена публика от турнира за Купата на България, като това ще ги мотива да дадат всичко от себе си, за да ни победят", добави бившият национал.


Той смята, че поражение от Спартак няма да повлияе на играчите му преди срещите с Левски и Рилски спортист. "Важното е да се съвземеш колкото се може по-бързо след загуба. Всички сме професионалисти", каза Димитров.


Специалистът мисли, че баскетболистите му ще покажат на какво са способни именно във финалните плейофи. "Ние разполагаме с най-широк състав. Това трябва да ни помогне в решаващите мачове. Искаме да играем финал и ще направим всичко по силите си. Все пак обаче трябва да вървим стъпка по стъпка", завърши Даниел Димитров.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи