Отборите от Русе започнаха с победи в първата зона за юноши


Отборите от Русе започнаха с победи в първата зона за юноши
Срещата Дунав 2007 - Лудогорец бе по-неравностойна
16-04-2009 15:02

Първият от зоналните турнири за юноши (19), квалификации за Държавните финали, започна с победи на двата представителя на града домакин - Русе. И докато отборът на Дунав 2007 е явният фаворит за първото място, осигуряващо директно класиране за финалите, и разгроми без проблеми своя съперник - Лудогорец Разград, то юношите на БК Русе спечелиха своя успех след много борба и драматичен обрат в мача срещу Светкавица Търговище.
 
Първият мач бе именно този между отбора на БК Русе, воден от Петко Дечев, и тима на Светкавица, който е един от кандидатите за второто място, даващо право на участие в допълнителна квалификация. Тимът от Търговище обаче намали до минимум шансовете си за него, след като не можа да удържи аванс от 5 точки, който имаше на почивката. С много желание и себераздаване русенци обърнаха развоя на срещата в третата четвърт, а накрая дори натрупаха аванс от 10 точки за победата с 81-71. За тях се отличиха гардът Иво Карачоров с 32 точки и центърът Хюсеин Юсеин с 20. За Светкавица гардовете Мавродиев и Янчев нанизаха по 5 тройки и завършиха съответно с 27 и 21 точки, но това не спаси отбора им от изненадващата загуба.
 
Във втория мач домакините - юношите на Дунав 2007 - очаквано се справиха без проблеми с Лудогорец - 93-30. Възпитаниците на Руслан Русев не подцениха съперника и играха концентрирано и в четирите части на мача, печелейки ги съответно с 26-4, 19-14, 24-4 и 24-8. За победителите се разписаха всички 12 играчи от състава, като най-резултатни бяха Явор Тихов с 15 точки и Андреан Атанасов с 14, а с двуцифрен точков актив бяха още Ивайло Касабов (12), Георги Минков (11) и Любомир Караиванов (10). Дунав 2007 е все още без загуба при юношите този сезон, след като и в междуобластните турнири на Регион Добруджа не бе допуснал поражение.
 
Зона Русе продължава с още 3 мача днес, а утре са останалите 5. Както винаги, очаквайте резултати и актуализиране на класирането веднага след изиграването на всеки двубой. Утре започват и още 4 зонални турнира - два в София, един в Ботевград и един в Стара Загора.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЗОНА РУСЕ 
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ЗОНА РУСЕ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи