Рубио се пуска в драфта, Ховентут ще искат пари за него


Рубио се пуска в драфта, Ховентут ще искат пари за него
Рики Рубио почти сигурно в НБА наесен
21-04-2009 14:45 | Antonina Ilieva

Обявеният за "Най-добър млад играч на годината в Европа" за последните две години - Рики Рубио - има намерение да участва в тазгодишния драфт на НБА, съобщават медиите в САЩ и Испания.
 
Американският агент на 18-годишния испански супер талант - Дан Фийган - в момента е в Барселона, където обсъжда ситуацията със семейството на играча и с Жорди Вилякампа, президент на испанския клуб, за който играе Рубио - Ховентут от близкия град Бадалона.
 
Снощи Фийган заяви твърдо пред ESPN.com - "Рики ще бъде в Драфт 2009". Според правилата, Рубио ще има възможност до 15 юни да оттегли името си от драфта, който е на 26-и същия месец, но агентът е убеден, че клиентът му няма да направи това. Испанската новинарска агенция EFE също съобщи снощи, че източници, близки до Рубио, са потвърдили, че той ще участва в драфта.
 
Младокът обаче има "железен" договор с Ховентут за още два сезона. Още миналата седмица Вилякампа заяви, че клубът ще бъде стриктен и няма да направи компропис за мултимилионната трансферна сума, предвидена като клауза в договора за откупуването му от друг отбор.
 
Въпреки крехката си възраст, Рики Рубио бе сред основните фигури в испанския мъжки национален отбор, който спечели сребърите медали на Олимпиадата в Пекин миналата година. Според прогнозите отвъд Океана, той със сигурност ще бъде избран сред първите 14 в драфта.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи