Обявиха съдиите за Файнъл Фор в Берлин


Обявиха съдиите за Файнъл Фор в Берлин
Осемте рефери, предвидени за Финалната четворка
21-04-2009 15:42

Бяха обявени имената на 8-те съдии, които ще свирят на Финалната четворка на Евролигата в Берлин. Списъкът включва Хуан Карлос Артеага от Испания, Шмуел Бахар от Израел, Илия Белошевич от Сърбия, Ромуалдас Бразаускас от Литва, Саша Пукъл от Словения, Фернандо Роша от Португалия, Лазарос Вореадис от Гърция и Якуб Замойски от Полша.
 
Единственият от тях, който съдийстваше на Финалната четворка в най-силния европейски клубен турнир и миналата година, е Бразаускас. Литовецът е на 5-и Файнъл Фор от 2002 година насам, а е свирил и във финални двубои през 1997 и 2000. Още трима от съдиите имат опит от предишни Финални четворки - Артеага през 2002 и 2005, Белошевич през 2003, 2004, 2005 и 2007, и Пукъл през 2007 година. Бахар, РошаВореадис и Замойски са "новаци" на финален турнир в Евролигата. Бразаускас бе съдия и на Финалната осмица на Купа УЛЕБ миналата година.
 
Според официалното съобщение от организаторите на Евролигата, нарядите на четирима съдии, които досега не са свирили на Файнъл Фор, са мотирани от показаните от тях професионални качества. Също така, целта е да се разширява кръгът от съдии с ценния опит от ръководене на срещи на това високо ниво.
 
Освен на съдиите, бе обявено назначението и на двамата делегати за мачовете от този Файнъл Фор. Това са Ули Шледз от Германия и Едуард Тарталия от Хърватия.
 
Финалната четворка ще се проведе от петък, 1 май, до неделя, 3 май, в 16-хилядната зала "O2 Уърлд" в германската столица Берлин, а за титлата на Евролигата в нея ще се борят руският ЦСКА Москва, испанският Барселона и гръцките Панатинайкос и Олимпиакос.

СПИСЪК НА ВСИЧКИ СЪДИИ В БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПА С ТЕХНИТЕ НАРЯДИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ТРИ СЕЗОНА

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи