ЛеБрон и Коби без проблеми, Портланд изравни серията с Хюстън


ЛеБрон и Коби без проблеми, Портланд изравни серията с Хюстън
Брандън Рой напълни коша на Рокетс (AP Photo)
22-04-2009 11:31

Детройт Пистънс отново не можаха да опазят ЛеБрон Джеймс и загубиха и втория мач от серията срещу неговия Кливланд Кавалиърс - 94-82. Проблемът на "Буталата" е, че този път за голяма част от мача те не можеха да спрат и съотборниците му, а после стана твърде късно. ЛеБрон вкара 29 точки 13 ботби и 6 асистенции, а Мо Уилямс, Делонте Уест и Жидрунас Илгаускас му помогнаха съответно с 21, 20 и 12 точки за победата.
 
Кавалиърс все пак трябваше да се справят с опит за невероятен обрат от стана на Пистънс, които изоставаха с 29 точки в началото на последната четвърт, но успяха да наваксат до само 7 разлика при оставащи 4 минути. Все пак Кавс накрая удържаха втората победа в серията.
 
От изявите на ЛеБрон ще се запомни и една невероятна забивка тип "мелница", с която взриви трибуните точно преди да седне на пейката за предивдената почивка при голямата разлика в четвъртата част. Но когато Пистънс намалиха разликата до 14 точки, треньорът Майк Браун се принуди отново да пусне в игра звездата си, както и останалите титуляри, които също вече бяха сменени, за да си почиват.
 
Така накрая всичко си дойде на мястото и фаворитът Кливланд, завършил първи в редовния сезон си взе и втория домакински мач срещу осмия на изток Детройт. Все пак за Пистънс остава надеждата, че им предстоят две домакински срещи. За тях в мач номер 2 Ричард Хамилтън вкара 17 точки, а Родни Стъки - 14.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КЛИВЛАНД - ДЕТРОЙТ

ЛА Лейкърс също поведоха с 2-0 в своята плейофна серия, само че в Западната конференция. Те победиха Юта Джаз и във втория мач, този път със 119-109. Коби Брайънт се отчете с 26 точки, Пау Гасол вкара 22, а Ламар Одъм добави 19 като резерва. Това беше 195-ата плейофна победа в кариерата на наставника на "Езерняците" Фил Джаксън - рекорд за треньор в историята на НБА.
 
Гардът на Юта Дерън Уилямс пък постави личен рекорд по най-много точки в плейофен мач - 35 - а Карлос Бузър добави 20, но това не помогна на тима им да изненада фаворита на негов терен. Отборът от Солт Лейк Сити отново игра без своя контузен център Мехмет Окур. Загубата бе 11-а поредна за "Джазмените" в плейофни мачове в "Стейпълс Център" в Лос Анджелис.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛА ЛЕЙКЪРС - ЮТА

Другата четвъртфинална серия на запад, мач номер 2 от която бе тази нощ, обаче бе изравнена до 1-1. С невероятен мач на своя лидер Брандън Рой младият отбор на Портланд ТрейлБлейзърс измъкна победа със 107-103 у дома срещу Хюстън Рокетс. За "Пионерите" Рой наниза 42 точки, а ЛаМаркъс Олдридж вкара 27 и овладя 12 борби.
 
Плеймейкърът на гостите Арън Брукс изигра силен мач (23 точки и 5 асистенции) и бе в основата на временен обрат в последната четвърт, след като Портланд преди това водеше. В интересните и оспорвани последни минути обаче ТрейлБлейзърс успяха все пак да се преборят за успеха. Те никога досега в клубната си история не бяха губили и двата си домакински мача, когато плейофна серия започва с тях, и сега също не го допуснаха.
 
Резервата Вон Уейфър бе вторият най-резултатен за Хюстън с 21 точки, а звездата Яо Мин се задоволи с 11 и 8 борби. "Ракетите" не са успявали да минат първи кръг на плейофите от 1997 година насам, но сега, въпреки тази загуба, имат добри шансове да го направят, тъй като за тях предстоят две домакинства.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ПОРТЛАНД - ХЮСТЪН

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ НА ИЗТОК
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ НА ЗАПАД
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ПЛЕЙОФИТЕ НА НБА
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ НА ИЗТОК
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ НА ЗАПАД

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи